2009.07.25. 23:13 | Szerző: -Ani-

Testünk olyan, mint egy ház, egy idő után szükség van állagmegóvásra.
Az ember elmegy saját pénzen, nem a TB-t terhelve arteriográfos vizsgálatra, mely szerintem nagyon jó dolog, meg lehet előzni vele a bajt, sőt a nagyon nagy bajt is.
Ha a műszer intő jeleket talál, és az orvos továbbküldi a „beteget” háziorvosához, további vizsgálatokat javasolva, akkor falakba ütközünk, süket fülekre találunk.
Sőt azt is mondhatnám, zokon veszik, hülyének néznek, pedig a tény, tény marad ezt az illető orvos is tudja, de hát a bürokrácia az, az egészségügyben is nagyúr.
Gyalázat, hogy komoly életmentő vizsgálatokhoz, amit persze percek alatt el tudnak végezni, pontokat kell gyűjteni.
Az artriogram szerint az aorta fal merevsége kórosan fokozott, atherosclerosis (érelmeszesedés) súlyos veszélye áll fenn.
Javasolt terheléses EKG vizsgálat, nyaki verőerek Doppler vizsgálata, 24 órás ABPM vérnyomás monitorozás.
Mindez az embert megilletné, ha már fizeti azt a nyavalyás TB-t.
Nem! Pontok kellenek, a körzeti orvos szerint, először is 50 éves kor, egy infarktus, dohányzás stb.
Felháborító! Ahelyett, hogy örülnének, hogy az ember törődik az egészségével és nem akkor megy, ha már műteni kell, ami sokszorosan több pénzébe kerül az államnak!
Vagy meg kell halni? Hol itt az igazság?!
Végül, ha sikerül elintézni a beutalót, lehet hálálkodni az orvosnak…..
Ej, de pocsék ez az egész!
Rájöttem, nem is kéne TB-t fizetni, mert nincs értelme, ha normális ellátást akar az ember, egyáltalán ellátást, akkor paraszolvenciával kell kezdenie. Aztán újra meg újra és végül ott tartunk gyógyuláskor, ha egyáltalán meggyógyultunk, hogy egy magánklinikán is otthagyhattuk volna ugyanezt a pénzt, különb ellátásért.
Sajnos belőlem már a tapasztalat beszél, de makacs vagyok, mert én is ragaszkodom hozzá, hogy ami jár, az jár!
Ennek ellenére senkinek ne menjen el a kedve és igenis ellenőriztesse az egészségi állapotát, akár modern műszerekkel, akár beutalóval laboratóriumi vizsgálattal!
Ne feledjük el, az egészségünk a miénk, a mi érdekünk és legnagyobb kincsünk az életben

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr841268489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása