2009.06.21. 17:07 | Szerző: -Ani-

Megint egy olyan filmet néztem, aminek nem csak a végén, de már közben is bőgnöm kellett.
A”Hét élet”, Vill Smith főszereplésével.
Én most nem ajánlót írok, szeretném elmesélni a történetet, ezért le fogom lőni az összes poént. Tehát, aki film nézés előtt nem akarja megismerni a végét, az ne olvassa el.

A film úgy kezdődik, hogy Ben felhívja a 911-et, kéri, hogy küldjenek mentőt, mert valaki meghalt, kérdik, hogy ki az áldozat, válasz: - Én vagyok!

Úszik az óceánban, csodaszép ház a parton, körülötte csupa-csupa virág minden…..
”Isten hét nap alatt teremtette meg a világot, én hét másodperc alatt pusztítottam el az enyémet.”
Vill Smith (Ben Thomas) adóellenőrt alakít, de érezni lehet, hogy sántít a dolog valahol, ez csak egy alibi.
Hét különböző embert keres ki egy listából, és ezeken az embereken próbál meg segíteni, érezni lehet, hogy valamiféle titokzatos terv részesei.
Először azt gondoltam, hogy rákos beteg, haldoklik, aztán a flaschbackek, (látomások) amivel tele van tűzdelve a film, szép lassan megvilágítják a tényeket.
Felhívja Ezrát a vak embert, aki telefonos húsértékesítőként dolgozik, esténként zongorázik.
Megkeresi Emilyt, aki szívbeteg. Akad köztük gonosz ember is, aki a betegeit kínozza, a tisztálkodás megvonásával fenyíti, itt segít egy idős asszonyon, na és persze vele együtt a többi betegen. Elköltözik a nyaralóból egy motelba, megkeresi egy szociális gondozóban dolgozó barátját, Connit és kéri őt, hogy adjon egy olyan nevet, aki a legnagyobb bajban van.
Egy spanyol nő a kiválasztott, akit üt-ver a barátja, nem tud tőle elmenekülni és beperelni sem meri, mert félti két gyermekét. Amikor a nőt felkeresi, az majdhogynem kidobja, de ott marad a névjegykártya, nemsokára megszólal a mobil, a spanyol nő van a vonalban, átadja neki és gyermekeinek a nyaraló kulcsait, egy érvényes adásvételi szerződéssel, amit a nőnek már csak alá kell írnia, ezáltal szabad és boldog emberek lettek.
Segít egy kisfiúnak, csontvelőt ad. Egy idős edzőt faggat, annak jótetteiről, és vesét ad neki, mert jóember.
Közben a látomások már engedik tudni, hogy anno egy autóbalesetet okozott, ahol a szerelmével együtt hét ember meghalt. Üvöltve sorolja a neveket.
Egy hatalmas üveghengert cipel a szobájába, amiben egy medúzát helyez el.
Iszonyú fájdalom az arcán, készülődik, de vajon mire? Emily egy napon rosszul lesz, telefonál a kórházból Bennek, aki mesél neki a telefonban mire az elalszik, addigra már ott is áll Emily ágya mellett, a reggel ott találja a széken az alvó férfit a lány ágya mellett. Kiderül, hogy Emily szíve egy hónapon belül bármikor leállhat.
Amíg az kórházban van, Ben magához veszi a lány kutyáját. Emilyt hazahozza a kórházból, elviszi kirándulni, a lány mesél, képeslap és névjegykártya nyomtatással foglalkozott. Elromlott a gép, ami már nagyon régi, nincs szerelő, már nem foglalkoznak vele, Ben egy éjszaka titokban megjavítja. Együtt vacsoráznak, szerelem alakul ki köztük. Megható, gyönyörű, fájdalmas, táncolnak, szeretkeznek. Emily látja, végigsimítja Ben testén lévő műtéti hegeket.
Végig drukkol az ember, csak ne haljon meg közben a lány.
”Nem, nem, az nem lehet! Emilynek fogja adni a szívét?” Itt már sírni kell….
Szakadó esőben fut Ben a kórházig, ahol újra elmondja a doktornő Emily esélyeit, ritka vércsoport stb. nagyon kevés. Futás a motelbe, ahol a film elején lévő telefonálás elhangzik.
Felhívja a jó barátot Dant, aki az ő akaratának megfelelően intézkedni fog. Az sír.
Felhívja Ezrát, akinek elmondja, hogy kap tőle valamit, ami megváltoztatja az életét, majd keresni fogják.
Egy nagy zsák jeget tölt a kád vízbe, mellétesz egy vödröt, beül a kádba és beleönti a vödör tartalmát, a gyilkos medúzát. Újra látomás, kín és gyötrelem. Biztos halál.
Megmenteni nem tudják, Emilynek megszólal a személyi hívója, keresi Bent de az már nincs mellette, az ágyban. Következő képsor már a műtőasztalon, átültetik Ben szívét Emilybe, ami szépen működni kezd.
Ben öccse mesél Emilynek, hogy a baleset után kiderült, hogy tüdőrákja van, a bátyja adta oda a tüdőlebenyét, félévre rá a szociális munkás Conninak a májából adott.
Mesélt Ezráról és a többiekről is. Önfeláldozása tulajdonképpen önmagára mért büntetés volt, a hét életért, amit vezetés közben egy telefonfelvételével kioltott.
Emily a film végén megkeresi a zongoristát, aki gyerekekkel koncertet ad a szülőknek, odamegy hozzá és a nagy, ismerős barna szem néz rá.
Ezra rá kérdez: - Ugye te vagy Emily? Örül, hogy megismerheti, könnyek közt átölelik egymást.
Ezt a filmet nem lehet száraz szemmel végig nézni.









 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr681199064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása