2009.06.11. 09:43 | Szerző: -Ani-

Sokat gondolkodtam, hogy írjak-e erről a kényes témáról vagy ne, az írás mellett döntöttem, had jöjjön, ami kikívánkozik belőlem.
A rendszerváltás óta, tele van az ország boszorkányokkal, jósokkal, asztrológusokkal, sámánokkal, parafenomén emberekkel, látnokokkal, stb.
Némelyik fel is van szerelkezve mindenféle kütyükkel auralátó szerkezet, energia visszaállító masinák stb. Legálisan fejik a népet!
Irodalma van a New Age-nek, könyvekből szerezheted meg hozzá a tudást, amik „próféciaként” szólnak hozzád.
Komoly profitot termelő „iparággá” nőtte ki magát a népámítás!
Munkanélküli, elszegényedő emberek fedezik fel magukban a „képességet”, és utolsó pénzüket feltéve erre a bizonytalan lottóra, tanfolyamokra iratkoznak be, hogy egyszer majd ők mondják meg neked, jósolják meg neked, mit kell csinálnod a jövőben, avagy milyen sors vár rád. Rémisztő!
Hogyan keresheti a kenyerét hivatalosan, boszorkány címen valaki?
Megőrült ez a világ?! A XXI. Században, ahol a tudomány olyan fejlett, hiszünk a középkori marhaságokban!
Anno én is jártam sámánnál, betegséggel az orosz származású „sztár parafenomént” is felkerestem.
Végül belegondoltam, a sámán azt mondja, amit akarok, jó empátiával rendelkezik, persze, hogy beteljesülhetnek a jövőben azok a dolgok, amikről beszélt, hisz ez lebeg előttünk, törekszünk rá, hogy így legyen. A parafenomén pasinak köszönhetően, lassan gyógyulást könyvelhettem el magamnak, persze mert az egész, amit mondott, (és sajnos az orvosok ezt nem teszik meg) bármelyik tudományos szaklapban fellelhető.
Hiszek a véletlenekben, a sorsban, a meg érzésekben, ami nálam működik is, sőt az álmokban is kénytelen vagyok, mert rengeteg jósló álmom van, általában rossz dolgok előjele, amik meg is történnek. De ezek velem és családommal kapcsolatosak, lehet egy jel, figyelmeztetés Istentől, az én javamat szolgálják.
Reggel kezetekbe veszitek az újságot és sokan rögtön a napi horoszkópnézéssel kezditek, egy ideig én is ezt tettem. Meghatározza az egész napodat, megpróbálsz úgy tenni, hogy az valóra váljék.
Akkor most ki a „nagy okos”? Az, aki azt leírta, persze, mert ő veszi fel érte a pénzt, Te hiszel és szót fogadsz!   
Olvass ki egy orvosi kislexikont a betegségekről és tüneteikről, ha jó megfigyelő vagy, jó empatikus képesség birtokában vagy, nyertél! Ránézel a „páciensre”, hallgatod, úgyis elkottyant infókat, ha van még valami csodaszerkentyűd, némi füstölő, jaj, az ingát ki ne felejtsük, nyert ügyed van! Lóvé a zsebbe (nem kevés), páciens elégedett, és észre sem veszi, hogy onnantól saját maga doktora, te csak meghallgattad és a kézenfekvő instrukciókkal elláttad.
Mert a rákból is ki lehet gyógyulni, hisz ismerjük már a sejtek kiéheztetésének titkát, rendelkezésünkre áll tényleg komoly tudósok által kifejlesztett megannyi szer, homeopátia, gyógynövények stb. Ehhez nem kell parafenomén vagy bárminemű sátán…. bocsánat, sámán tanácsa, kezelése!
Nagy az Isten állatkertje, telis-tele van hiszékeny ökrökkel!
Itt most én a szemfényvesztők ellen rohantam ki, máslapra tartozik az önmagunkban rejtőző tudás, „hatalom” megkeresése.
Vannak mesterek (bölcsek), tanítók, akik segíthetik a benned lévő jót kiaknázni, megtanulhatod, szolgálni vele az emberiséget, bölcsülhetsz általuk (bár ez is ? dolog). Akár testi-lelki zarándoklattal megváltoztathatod jó irányba életfilozófiádat, ez mind, mind jó! Mert magadnak csinálod, magaddal teszed, intim kapcsolat önmagaddal melynek végkifejlete, egy letisztult, jó ember, aki a környezetében élő emberek életét is jobbra változtathatja.
Hát ennyi a „füstölgés” mára, bár számomra ez a téma kiapadhatatlan, a jövőben lehet, hogy írok még róla.


"A New Age elnevezés maga az amerikai tömegmédia szüleménye, mely az 1980-as években feltűnő, a meditáció, „channeling”, reinkarnáció, kristályok, pszichikus tapasztalatok, holisztikus egészség, környezetvédelem, különböző „megoldatlan rejtélyek” (például UFO), „Föld-titkok”, ún. gabonakörök jelenségeivel foglalkozó spirituális alkultúrát írta le. E szubkultúrának tipikus tevékenységei közé tartoznak a meditációs csoportokban való részvétel, az előadásokra és kiállításokra járás, könyvek-, zene és más termékek (például kristályok és füstölők) vásárlása, jövendőmondók, jósok, gyógyítók és spirituális tanácsadó szolgálatok igénybevétele.
A New Age szubkultúra már az 1970-es években is létezett, és egyes elemei kétségtelenül az 1960-as évek ellenkultúrájából származnak. Korábbi generációk felismerték volna a New Age néhány, de nem minden elemét, például a 19. századi spiritualizmust, teozófiát, az Új-Gondolat bizonyos részeit, a metafizikus mozgalmat és az alternatív gyógymódokat. Ezek a mozgalmak a transzcendecializmuson, a mesmerizmuson és a svedenborgianizmuson keresztül természetesen a különböző korai nyugati ezoterikus-, vagy okkult hagyományokig (mint az asztrológia hermetikus (Hermész Triszmegisztosz) művészet, mágikus varázslás, alkímia és kabala) nyúlnak vissza."
(Wikipédia)
 
(Utóirat: Mamám azt mondta az írásomról, felakasztanak érte. Remélem nem!)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr531178234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jédé 2009.06.11. 18:42:33

Nincs ezzel baj. Úgyis mindegyik azt mondja magáról, hogy Ő bizony az igazi, és nem sarlatán. Tehát nem lesz reklamáció.
Boszorkányok pedig vannak...............
Nem?

Atom · http://atom.blog.hu 2009.06.12. 00:04:32

Én csak azt "imádom", amikor valaki egy emeltdíjas hívásért küld energiát, egészséget, szerencsét és mindent...

-Ani- 2009.06.12. 06:37:32

Szó mi szó, a múlthéten kaptam egy "szerencsét hozó levelet", bevallom kívántam, nagyon-nagyon, és elküldtem 10 embernek. Ciki! Nem szoktam az ilyet továbbítani. Teljesült a kívánságom pár nap múlva. :)
Viszont hiszek a telepátiában, az létezik, tudományosan is kimutatott.

androméda 2009.06.12. 18:39:19

Anno én is nagy New Age-s voltam, még spiritiszta körbe is jártam.
A vége? Pszichiátriai beteg lettem, mert lelkeket éreztem magam körül, és ez a tapasztalat a hétköznapi figyelmemet is elvonta. Nem tudtam normálisan élni, mindig odaátra hallóztam.
A Kat Egyházban megtaláltam azt a spirituális magot és vezetést, ami kell a boldogságomhoz, méghozzá az örök boldogságomhoz. És nem betegít meg.
süti beállítások módosítása