2009.06.03. 19:10 | Szerző: -Ani-

Ma segítettem, egy barátnak, akit nem rég ismertem meg.
Balatonakarattyára költöztettem délelőtt Nettyt és a kutyáját, Rockyt.
Egész úton mesélt, könnyes szemekkel, és csak hallgattam. Sajnáltam.
Harmincnyolc év az autómban, harmincnyolc év elfért benne. Senki nem nyújtott segítő kezet.
Németországban született, ott élt, német-magyar szülők gyermeke. Rosszul sikerült házasság, egy magyar férfi szerelméért idejött, aki becsapta, elhagyta, és barátok segítségére szorult.
Hogy ki ebben a hibás? Miért alakult így az élete? Nem az én dolgom megítélni!
Én segítettem, tiszta szívemből, mert így láttam jónak, így éreztem.
Mesélt, hogy mennyi emberen segített, és most neki nem segítettek, csak én az újdonsült barát. Este felnézett az égre, és kérdőre vonta Istent, miért nem segített.
Amikor ezt elmesélte, azt mondtam neki:
- Netti, Isten segített! Küldte neked a Franczit, akihez most elviszlek, küldött engem, aki segítek. Nem figyelsz a jelekre, pedig itt van, segít! Általunk nyújt segítő kezet, most már csak rajtad múlik, hogy élsz a lehetőségekkel.
Elbúcsúztunk, haza indultam, de nem mentem Veszprém felé, „adtam a lelkemnek”, a Balaton partján jöttem haza. Nyaraló kulcsot nem vittem, elmentem mellette úgy, hogy nem néztem meg.
Gyönyörű idő volt, türkiz színben tündökölt a Balaton, bárányfelhők előttem, mint egy Mennyország, csodálatos volt. Visszagondoltam az elmúlt pár órára, hétre, és Zánkánál elkezdtek folyni a könnyeim. (most is folynak)
Soha nem szoktam sírni, ez most egy ideje úgy látszik, szokásommá válik.
Szólt az autóban a zene Bryan Adams, a felfokozott érzelmek, Netty szomorú története stb.
- Nettykém, ha olvasod, kívánom, hogy a te őrzőangyalod, akiről beszéltél, továbbra is vigyázzon rád, tartsa rajtad a szemét, ennél nagyobb baj ne érjen majd téged!
Révfülöpnél elfordultam Tapolca felé, elmentem bevásárolni, emberek közé, hátha jobb lesz.
Az én törékeny lelkem! Borzasztó, hogy minden így megvisel! Pedig én mindig olyan erős voltam! Tapolcáról Sümegig, az erdőn át suhantam, Jason Mraz, I’m Yours bájos zenéje, a gyönyörű táj valamennyire csillapította bánatos kedvemet.
A csúcs….Nemeskeresztúr előtt, a sínek egy darabig a 84-es úttal párhuzamosak.
Együtt haladtam egy vonattal, 100-110 km/h sebességgel. Fiatal srácok lógtak az ablakban, integettek. Egyszerre érkeztünk a vasúti átjáróhoz, kiabáltak és integettek.
Tök jó volt, élet költözött belém, már mosolyogva folytattam az utamat.
Pár perce kaptam egy sms-t Nettytől: - Végre lenyugodtam, saját szobám van be is zárható. Rocky is jól érzi magát. Holnap megyünk Kenesére meló miatt. Remélem jól haza értél és még egyszer köszönöm szépen!
Válaszom: - Örülök! Puszi, és kívánok neked minden szépet és jót, mert jó ember vagy! Puszi
Netty írt: -Te is jó ember vagy, és örülök meg büszke vagyok, hogy barátnőmnek szólíthatlak.
Millió puszi Netty.


A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr821161895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

androméda 2009.06.03. 23:21:47

Jó ez a szám. Mostanában sokszor írod, hogy nincsen jó kedved. Ez elszomorít. Nem ez vagy te! Olvastam régi bejegyzéseidet is, te az ÉLET vagy! Tele szenvedéllyel, energiával! Örülök, hogy segítettél. Olyan sokszor megteszed, ez olyan jó, olyan jó ezt olvasni, igazi jó példa, buzdító, örömöt adó.
Sajnálom Nettyt, és kicsit szégyellem magam az őt becsapó férfi miatt. Egy csapathoz tartozunk, de szerencsére csak biológiailag, lélekben nem.
Szerintem is kitüntetés a barátodnak lenni, talán egyszer én is az lehetek.
Minden jót!

-Ani- 2009.06.03. 23:48:22

@androméda: Köszönöm a biztatást, ígérem visszatér a jó kedvem. :)

rockymama 2009.06.07. 15:48:57

Köszike szépen nagyon szépen irtál e naprol mit én soha nem fogok elfelejteni a életemben,hogy egy ujdonsült barátnőm segitet ki a bajbol!!!!
Egész életemben hállás leszek neked!!Te egy ANGYAKL VAGY DRÁGA ANI!!!!
puszi Netty

-Ani- 2009.06.07. 17:49:31

@rockymama: Puszi Netty! Örülök, hogy itt jártál! :)))
süti beállítások módosítása