2009.04.24. 07:26 | Szerző: -Ani-

Tegnapelőtt ünnepelték a Föld napját. Újságok a televízió, mind-mind tele volt szemétszedő emberekkel. Elég szomorú az "ünneplésnek" eme formája!
Pedig vannak olyan országok, ahol ilyesmikkel nem kell foglalkozni! Nyilván azért, mert nincs mit összeszedni. Ők tényleg ünnepelnek!
Esetleg nálunk ezt nem lehetne bevezetni?
Jobban oda kéne figyelni szemetelő honfitársainkra, "divatba" kéne hozni a beszólást nekik.
Persze amíg a gyerek azt látja, hogy az anyja vagy, az apja csak úgy elhajítja az üres cigis dobozt az utcán, akkor ő miért ne tenné ugyanezt a csoki papírral!
Nem egyszer írtam, hogy milyen jókat kirándulunk itt a hegyen, sajnos nem csak a természet szépségeiben gyönyörködhetünk, rengeteg szeméttel találkozunk a kirándulás során.
Jönnek a nyarló és pince tulajdonosok, szépítgetik a környezetüket, a szemetüket pedig néhány méterrel arrébb ledobálják a növényekkel benőtt, régmúltat idéző, használaton kívüli kőfejtőbe.
Már régen meg kellett volna szűntetni a szeméttelepeket, a kezeletlen szeméttelepeket! Mégis ha autózunk, egy-egy falut elhagyva, (nem csak Vas megyében) iszonyú látvány tárul elénk, mindez a 21. században!
Ha nincs tábla, amikor átlépsz a határon, akkor is tudod, hogy hazaértél Ausztriából, csak az út szélét kell figyelned!
Nem csodálni kéne nyugati szomszédunkat, hanem példát venni róla!
Szerintem...


kedvmutatóm....

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr941083253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.04.29. 00:23:06

Király ez a kedvmutató:)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.27. 21:02:21

Ja, jó a panda háttal.
Azért vannak jó kezdeményezések, pl. a tc2-nek, a Naplónak is volt ilyenje.
süti beállítások módosítása