2009.03.23. 08:06 | Szerző: -Ani-

Tegnap este, a Turay Ida Színház és a Soproni Petőfi Színház közös produkcióját az Osztrigás Mici című három felvonásos, zenés komédiát néztük meg Celldömölkön.
Nagyon jó előadás volt, parádés szereposztással: Szacsvay László, Hűvösvölgyi Ildikó, Sajgál Erika, Márton András, Benkő Péter, Nagy Gábor, Rátonyi Hajni, Győri Péter és még sokan mások.
A XIX. Század végén játszódik a történet – Petypon a híres párizsi orvost, aki élete első átmulatott éjszakája után egy kanapé alatt alszik, barátja Mongicourt ébreszti fel és a hálószobában öregecske felesége helyett, a Maxim ünnepelt sztárját találják Osztigás Micit. "Osztrigás Mici a két láb, két cici."
Váratlanul beállít a rég nem látott tábornok nagybácsi, aki az ágyban lévő hölgyről úgy gondolja, hogy Petypon felesége. Innentől se vége, se hossza a kínos félreértéseknek.
A dokinak nem sikerül kimásznia a slamasztikából, felesége helyett magával kell vinnie vidékre, az unokahúg eljegyzésére a feslett nőt. Mici herceget, hercegnőt, alprefektust, papot, mindenkit elvarázsol.
Szentirmai Ákos és Bradányi Iván dalai tették még színesebbé, szórakoztatóbbá a darabot.
A szünetekben is jól szórakoztam, némely ember öltözéke kritikán aluli volt.
- Nahát, hogy miket vesznek fel az emberek?!
Töltött galamb negyvenes, feszülő, rövid buklé kosztümben, bokacsizmával.
Pocakos pasi, rövidujjú ingben, kötött mellényben.
Picurka nő, fekete, kapucnis termo felsőben, apuka bőrkabátban.
Aztán volt „átesett a ló másik felére” típus,  lurex, ékszer dögivel.
Hm… érdekes jelenségek… Mindenesetre jó pont mindenkinek, hogy ezekben a szűkös időkben nem a televízió előtt ücsörögtek vasárnap este, hanem áldoztak a művészet oltárán. :)))

(kép: Google)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr891019521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

androméda 2009.06.04. 21:19:33

Úgy irigyellek, hogy nem vagy rest adatoknak utánnajárni! Ki szerezte a zenét, milyen volt a szereposztás, a nőcis bejegyzéshez egy sor szexi képet előkerestél vhonnan. Fele lendület lenne bennem! Szörnyen lusta vagyok.

-Ani- 2009.06.04. 21:25:48

@androméda: Én is lusta vagyok néha, de ha van egy olyan olvasóm mint te, akkor érdemes jót írni, utána járni. Köszi
süti beállítások módosítása