2009.01.25. 00:13 | Szerző: -Ani-

Nagyon jó filmet néztem ma este, Benjamin Button különös élete.
Brad Pitt és Cate Blanchet főszereplésével.
Egy idős haldokló asszony, egy naplót ad lánya kezébe, hogy azt az utolsó óráiban olvassa fel neki. A naplóból különös történetet ismerhetünk meg.
Az első világháború utolsó napján 1918-ban megszületik egy kisfiú, az édesanyja belehal a szülésbe, mielőtt meghal az apának ígéretet kell tennie, hogy gondoskodik a gyermekről.
Az apuka megnézi a kisfiát és döbbenten látja, hogy a pici síró csecsemő, egy ráncos kis öregember. Elrohan vele a folyóhoz, beleakarja dobni, de megzavarják és egy idősek otthonának lépcsőjére helyezi. Az ott dolgozó és lakó színesbőrű házaspár saját gyermekeként neveli fel az öregemberkét, aki aztán évről-évre fiatalodik.
Benjamin megismerkedik az egyik néni unokájával, Daisy-vel és különös kapcsolat alakul ki kettőjük között. A tizenhét éves aggastyán elhagyja otthonát, dolgozik hajón, részt vesz a második világháborúban, fiatalodik és közben férfivé érik, utazik, szeretkezik, iszik és mindenhonnan küld képeslapot Daisynek. Hazaérkezik, összehozza az élet az apjával, aki mindent elmesél neki, összejön Daisyvel is, minden nagyon szép és jó, csak egy nagy baj van, hogy Benjamin egyre csak fiatalodik. A test egyre fiatalabb, de a benne a lélek öregszik. Megható az élete teljében lévő gyönyörű férfi és az öregedő Daisy szerelme.Többet nem írok róla, meg kell nézni.....
13 Oscar-ra jelölték ezt a zseniálisan megkomponált filmet.
Érdekes volt Brad Pittet öregnek majd egyre fiatalabbnak látni, fantasztikus volt a maszk.
Ha belegondolok nem is lehet rossz így visszafelé élni az életet, sőt egy bizonyos korig azt is eltudnám képzelni, hogy a párom visszafiatalodjon. :)))) (azért nem csecsemő korig)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr47900603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.01.28. 00:21:24

Én csak most gondoltam bele, hogy Benjamin B. nem is járt iskolába... Akkor már hajón dolgozott, ha jól emlékszem...

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.20. 21:45:09

Emlékszem itt is nagyon nyomta német tv a reklámját. Jó lenne megnézni - majd ha kijön dvd-n.
süti beállítások módosítása