2009.01.07. 12:07 | Szerző: -Ani-

A postámat nézegetve egy csuda jó írásra bukkantam. Mint tudják azok, akik már régen olvasnak, hogy az abbcenternél kezdtem blogolni. Tarnóczy Vilmos újévi jókívánságokat küldő blogja és írása tanulságos olvasni valót rejt mindenki számára, ebből szertnék idézni:
 

"Az egyik példaképem mondta. Akkor kezdődik el minden, amikor az ember megtalálja az életében azokat a helyzeteket és embereket, amiktól és akiktől Let’s Go! üzemmódba képes átváltani.
Ha Let’s Go! Üzemmódban vagy, mindenre képes vagy!
És végezetül hagy idézzek pár mondatot Kolonics Gyuri, a kenukirály emlékére kiadott könyvből. (Koló árnyékában a címe. Érdemes elolvasni.)

Koló párja, Kozmann Gyuri emlékezik barátjára:
- Mindketten másképp éltük meg az 500 métert. Koló ennek a specialistája volt. A rajt után 300-nál volt a második indításunk, nekem ez előtt jött el a holtpont, de Koló mindig átsegített rajta.
- Hogyan? – kérdezte Dittmer.
- Alám tolta a hajót, mivel mögöttem térdelt, éreztem a húzását. Ő diktálta a tempót, 200 után elkezdtem fáradni, de tudtam hiába is húzok kisebbet, ő annál nagyobbat tol, mintha helyettem is dolgozna. Ez magabiztossá tett, és továbbvitt, s újra lendületet kaptam. És megindítottuk a 300-as hoppot, ez 400 méterig tartott, ott volt az agylövés. Utána nem is tudsz magadról, de te ezt jól ismered – mondtam nevetve.
- Igen – bólint helyeslően Dittmer.
- 400 méternél olyan testi és lelki kimerültség lesz úrrá az emberen, hogy mindent megadna azért, hogy abbahagyhassa. Itt már csak a legnemesebb célok tudnak továbbvinni. Iszonyú fizikai fájdalom a végtagokban, zsibbadás és teljes erőtlenség, motiválatlanság. Ezekkel kell még megküzdeni az ellenfeleken kívül, az oxigénhiányról nem is beszélve. Nagyon kemény, úgy gondolom, hogy itt van az emberi tűrőképesség határa. Rajtad múlik, a lelkeden, hogy erre még ráteszel-e, vagy sem. Mi mindig rátettünk, de szerintem minden élsportoló rátesz. Ez egy adottság: legyőzni önmagad a legkritikusabb helyzetben, felülmúlni magad minden téren, de ez teszi széppé és magasztossá a sportot, a maximális önfegyelem.

Az idézetből a legfontosabb mondanivaló számomra, azon kívül, hogy Koló a lendületével hitet tudott adni párjának, talán az, hogy bármikor és bárhol legyünk is, ha egy nehéz úton akarunk végig menni, a táv felénél mindig fájni fog. És azon kívül, hogy fáj, a kínzó motiválatlanság is úrrá lesz az emberen. Ettől nagyobb ellenség nincs is talán a Földön.
Soha nem felejtem el, amikor Koló az egyik barátjával bejött a szervizünkbe zöldkártyát készíteni egy autóra. Csak pár percet beszélgettünk, sablonos dolgokról. De, amikor leült az ügyfélváróban és a kezében a névjegykártyámat nézegette, hihetetlen megtiszteltetésnek éreztem. Ezt az embert, akitől csepeli lévén csak néhány kilométerre laktam gyerekkoromban, főleg tv-ben láttam, ahogy éppen elveri az egész világot. És a kezében, amivel valószínűleg a lapátját fogta legtöbbször életében, most az én névjegykártyám volt.
Aznap nem ittam több kávét, és este elmentem uszodába, mert tudtam, hogy rám férne egy kis mozgás. Az ilyen embereknek egy szót sem kell szólniuk, elég csak egy légtérbe kerülni velük. Már attól átalakulunk.
Keresd azokat az embereket, akik alád tolják a hajót, amikor lendületet veszítesz, és hidd el, bárki legyél és bárhol, Te is leszel olyan helyzetben, hogy más alá betolhasd az ő hajóját. ADJ HITET MÁSOKNAK ÉS A TE HITED SZIKLASZILÁRDDÁ ERŐSÖDIK!
Ahhoz, hogy hitet adj másnak, nem kellenek nagy szavak. Elég egy mosoly. Egy elismerő pillantás. Élj ezekkel a rendkívül hatékony, a fehérmágiát már-már súroló eszközökkel!
De, vigyázz! Elvenni a Hitet, ahhoz sem kellenek nagy szavak. Elég egy grimasz. Egy lenéző, becsmérlő pillantás.
Adj hitet azoknak, akik épp elvenni készülnek a Te hitedet! Mosolyogj azokra, akik épp becsmérelnek! Éreztesd azokkal, hogy felnézel rájuk, akik épp lenéznek Téged! Ha a gonoszság áramlik Feléd, áramoltass vissza szeretetet! Próbáld ki, milyen átalakító ereje van ennek!
Ez az egyetlen módja, hogy a negatív spirálból, valaha is pozitív spirál lehessen. Neeeem! Nem azért, mert így igazságos! Hanem azért, mert ez az egyetlen kiút.
Gyémántot csak a legkeményebb anyagokkal lehet megcsiszolni. Fel kell vállalni hozzá leggigantikusabb ellenállást és súrlódó erőket.
DE, A VÉGEREDMÉNY MINDIG GYÖNYÖRŰ!
Ha elhatározod, hogy új életet kezdesz, esetleg… Ne versenyezz senkivel! Ne hagyd, hogy bárki is elhitesse Veled, hogy a sikerhez gyorsan kell dönteni! Bármerre nézel, minden plakáton és hirdetésen azt éreztetik Veled: gyere, gyere, gyere! Ha kimaradsz lemaradsz! Döntsél ma, vagy lúzer vagy! Ma van az utolsó alkalom, holnaptól elvesztél! Most vagy soha! Itt vagy sehol!
Ne hibáztasd őket! Ez az egyetlen módja, hogy rárabolhassunk egy kis jutalomfalatra ebben a nagy és rosszul működő rendszerben.
Én azt mondom, keresd meg azt a kis rendszert a nagy rendszerben, ami a Te életedben jól működik, és Neked működik. Rengeteg ilyen lehetőség van, és egyre több lesz. Nem kell sietni sehová. Az, hogy lemaradsz valamiről, egy nagy baromság. Kizárólag a saját életedről tudsz lemaradni, ha nem találsz saját magadra. Olyan, hogy jókor legyél jó helyen, az egyszerűen nem létezik. Ha esetleg igen, akkor az meg csak egymillióból egy embernek adatik meg. Ne az ilyen helyzeteket keresd az életedben!
Válj a megfelelő emberré, és akkor bárhol lehetsz, bármikor, mindig tudsz boldogulni.
A boldogság mindig az egyszerű dolgokban rejlik. Csak erre nem lehet bizniszt építeni. Ezért próbálják elhitetni velünk az ellenkezőjét. A siker titka nem abban rejlik soha, hogy rendkívüli dolgokat megtanulunk egyszerűen megoldani, hanem abban, hogy egyszerű dolgokat rendkívüli módon.
Koló „csak” evezni tudott. De, azt rendkívüli módon. Evező be a vízbe, ki a vízből…be a vízbe, ki a vízből….Ennyi. A zongora művész csak zongorázni tud. De, ahhoz, hogy elismerjék, kitartóan kell, hosszú éveken keresztül ugyanazt csinálnia. Mindenki úgy születik, hogy valamiben…..akármiben ő tud lenni a legjobb. Ezért kell megismernünk saját magunkat, hogy mielőbb elindulhassunk azon az úton, amin járni szeretnénk. Ha megtalálod azt az utat, megszűnik az idő. Nem tud többet kibillenteni semmi a lelki nyugalmadból. Rájövünk, nem is az a lényeg, hogy megérkezhessünk valahová…Csak az út számít.

Kívánom, hogy találd meg azt a legnemesebb, legmagasabb rendű célt és küldetést az életedben, ami még a legkínzóbb motiválatlanság állapotából is képes kibillenteni! Hozzá pedig a legjobb útitársakat!"( Tarnóczy Vilmos blogja :abbcenter.com/index.php )

Remélem nektek is tetszik...... fantasztikus ez az írás!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr26863192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása