2008.04.13. 10:02 | Szerző: -Ani-

Csodálatos az idő, ágyba kaptam a reggelit, pedig pont fordítva kellett volna, mert Tamásnak ma van a születésnapja, de őt nem lehet megelőzni. Két kos is van a családban, mert Marci is az. Kisfiam érkezése 11 évvel ezelőtt erre a napra volt kiírva, de ő korábban érkezett. Tegnap foglalkozást tartottam a falu gyerkőceinek, anyák napjára készítettünk ajándékokat, üvegfestettünk, vágtunk, ragasztottunk, rajzoltunk, decupage technikával díszítettünk stb.. Volt aki számítógépezett, fociztak, fogócskáztak az udvaron, életre kelt a kultúrház. Megtartottuk az első olvasópróbát az anyák napi műsorból……hát nehéz dolgom lesz. Tele van a pázsit, gyönyörű sárga gyermekláncfűvel és százszorszéppel, de látom a fűnyíró is készenlétben áll, megpróbálok még egy-két nap haladékot kérni a virágok érdekében, vagyis megfűzöm az uramat, hogy ne vágjon füvet. Kitalálok valami jó csavargós programot ebben a szép időben, nagyon szép ilyenkor az erdő, és körülöttünk rengeteg van, kirándulni kéne. Na persze kérdés, hogy mit szól ehhez a család többi tagja. Ha más nem anyám biztos velem tart! De jó lenne olvasgatni is, egy szuper könyv vár éppen a sorára, hogy kiolvassam. Ez a könyv (két kötet):
Őfelsége Núr, jordánia királynéja..
A nők tartják az égbolt felét címet viseli. „Jordánia királynéjának emlékirata drámai erővel meséli el, miként fogadott a szívébe egy férfi és egy egész nemzet egy amerikai nőt.” Akit érdekel esetleg, és ami engem is megfogott, ím a könyvajánló lemásolom:
 
„ Lisa Halabi előkelő arab-amerikai család sarjaként kiváltságos helyzetben nevelkedett, majd felvételt nyert a Princeton Egyetem első olyan évfolyamára, amely nőket is a hallgatói közé fogadott. Lisa 1974-ben építész-várostervezői diplomát szerzett. Két évvel később, amikor Jordániában tartózkodó apját látogatta meg, a repülőtér kifutópályáján bemutatták Husszein királynak. Az arab világban Mohamed próféta egyenes ágú leszármazottjaként számon tartott, köztiszteletnek örvendő és mérsékelt politikus hírében álló Husszein hamarosan megözvegyült – s egyszeriben ő lett a világ talán legjobb partija. Amikor Husszein és Lisa újra találkozott, a férfi szerelemre gyúlt régi barátja sportos, szókimondó lánya iránt. A szenvedélyes udvarlás időszaka következett, majd Lisa Halabiból – akár a tündérmesében – Núr al-Husszein, Jordánia királynéja lett. A nők tartják az égbolt felét egy olyan amerikai nő története, aki felesége és társa lett egy arab uralkodónak. Jóban-rosszban. Hiteles portrét rajzol a néhai Husszein királyról, aki egész életében a békén munkálkodott – egy háborúk dúlta régióban. Erőfeszítései azonban csak részben bizonyultak sikeresnek, hiszen a könyv is mutatja, miként vált egyre szélesebbé az Egyesült Államok és az arab nemzetek között tátongó szakadék. A könyv egy elhivatott államférfi irigyelt asszonyának igaz története, egy királyi udvarban élő négy gyermekes anya megkapóan őszinte vallomása. Mindenekelőtt azonban egy igaz szerelem és egy asszony regénye, aki férjével együtt egy egész népet is megszeretett.”

Férjemmel nagyon szeretünk mindketten olvasni, mire én belefogok ő már rég túl van rajta, mindent elolvas ami a kezébe kerül, nem lehet könyvvel győzni, villámolvasó... Ez a könyv január óta vár rám, mindíg közbe jött valami más olvasnivaló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr40475536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása