2008.04.12. 06:45 | Szerző: -Ani-
Végre ülök, el sem hiszem!.... Csodálkoznak amikor meghallják, hogy blogot írok stb. Tudom, arra gondolnak olyankor:- Hogy mennyi ideje van ennek a nőnek! Ezért döntöttem úgy, leírom egy húzós napomat, aminek a végére még a blogolás is befér. Ezt a bejegyzést holnap teszem fel.
Reggel, miután férjem elment csörgőóra behelyezése a párnájára, amit félszemmel figyelek, közben már jár az agyam a napi teendőkön, egy kis nyújtózkodás, utolsó cseppig kiélvezése a finom puha ágynak, óra csörgés előtti fejbeverése, egy kis álmodozás és rajt! Zuhanyozás, fogmosás, puha köntös, mosógép kiszedése, gyereknek reggeli készítés. Marci ébresztgetése énekelve, viccelődve, simogatva, anyuka, mint kiváló költő rímeket farag és láss csodát félórán belül a gyermek fel is ébred! Amíg az mosdik, anyuka kirakja a ruháit, miközben ő is felöltözik, uzsonna bepakolás, gyerekre zokni húzás, szegényke nem bírja….közben ez a baj, az a baj…meghallgatása, leheletnyi púder, pici rúzs, őrjöngés az ajtóban, végre kocsiban ülünk. Vágta az iskoláig, közben aggódás, hogy legyen jó a csemete, figyeljen, vigyázzon magára, őzike, felhő stb. nézés, puszi, puszi és vágta vissza. 7.20 boltban hatalom átvétel, gyerek darál, hogy ki jön, mit hoz stb. instrukciók után, ő vágtázik, megy a 12 órás gyakorlatát lehúzni. Vevő hegyek, beszállítók, közbe- közbe kedélyes csevely, nénikéket meghallgatni, két vevő között egy pimasz, képviselőfánk, azonnali halálra ítélése…..végre már nem idegesít. Különben is éhesen nem lehet dolgozni! Anyának telcsi, ugorjon át kiteregetni, 11-kor üzlet és a gyerek lakrész, takarítása, had örüljön, futás haza. Itthon végre az első, kis kávécska, gép bekapcs. Postafiókok gyors vizitelése, ágyazás, rendrakás, hajmosás, körömreszelés, átöltözés szűkebb, szebb, oltári kényelmetlen szoknya, leheletnyi friss smink, vágtázás a gyermekért. Közben egy-két fontos dolog elintézése, visszafelé életmentő anyikánál kajafelvétel, hála legalább ez egyszer nem kell főzni! Gyerek etetés, kutya- macska etetés, pipi itatás, ruhák beszedése, kaja állva való bekapkodása, magassarkú le, lapos fel, pici parfüm, indulás a könyvtárba. Könyveket visszaforgatni a leltározási fekvő helyzetükből, 3-kor átszaladni és kinyitni a boltot a kedves vásárlóknak. Vevők, beszállító már csak egy, pulttakarítás. A gyerek is mosott, ruhák beszedése, egy órával előbb bezárás, nyitás 5-kor a könyvtárban. Pakolás, gyerekek stb. 7-kor záróra, indulás haza. Marci gyerek zsúron, szerencsére a faluban, nem kell érte menni, és tök jó, hogy péntek van, ma nem kell vele tanulni. Otthon, édes otthon! Zuhany, egy szendvics, Apci gyengéd aggódása, egy Campari- juice, mert már muszáj, aztán vasalás ezerrel, holnap nem lesz rá idő. Mindennemű romok eltakarítása, edények a mosogatógépbe, gyerek ellátása, lefektetése, jó éjt puszi aztán beájulás a gép elé egy kicsit. Na, nem volt ez mindig így, most „hadi helyzet” van! Hú…irtó fáradt vagyok! De még jó kedvem van és a családnak is jutott a mosolyokból.
A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://abbcenter.com/blog_szerintem/kepek/Keep_Smiling_400.jpg”. Nő társaimnak néhány tipp, a fáradtság leküzdésére, nálam ez mindig bevált: Lényeg a jól ápoltság, kifogástalan külső, percekbe kerül, önbizalmat ad, feltölt. Pár csepp parfüm, de csak jó fajtából (nálam ez Hot Couture), az olcsót hagyd a házimunkához! Megszépíti a legnehezebb napokat is, én még elalvás előtt is használok, imádom az illatokat. Sőt lehet egy krém csodaszer, ha ronda a színe, büdös, vagy csúnya tégelyben van, én már rá sem nézek, nem hogy használjam! És ez nem butaság, szerintem szépíteni is csak az szépít, és az használ, amit minden téren kifogástalannak talál az ember. És végül, de nem utolsó sorban, most sem hagyhatom ki a varázsszót: Keep smiling!
Címkék: blog szerintem keep smiling  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr22475512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása