2008.03.15. 13:07 | Szerző: -Ani-

Berci, drága kis kutyám, 10 évvel ezelőtt került hozzánk.

Érden, a volt szomszédom kérdezte, akarok-e egy kis kutyát? Mamája a szomszédom Gina nevű uszkárja, papája az utcában szabadon, kóborló csau-csau kan kutya volt.
Édes, kis fekete gombócot hoztam magammal Vas-megyébe haza. A mai napig csodálják a kék nyelvét, amit apukájától örökölt. Okos, igazi macska barát kutyusom van. Mama cicc, alias Franci, aki Budaörsről jött, rengeteg macskagyerekről gondoskodott. Berci ezeknek volt mindig a mostohapapájuk, átadta az ólját az elléshez, aggódva figyelte, ahogy növekednek, eltűrte ha hozzábújva aludtak, féltőn óvta őket, mintha a saját gyermekei lennének. Az elajándékozások mellett, macskalétszámunk általában az 5-6 között van.
Berci, csillagom olyan okos, hogy reggel amikor fiókámat elviszem a suliba, ki ül a járdára, és amikor a ház elé érkezem, megismeri az autómat, és ha tovább megyek az üzletbe, a nagyobbik fiamhoz, fut utánam. Dolgom végeztével együtt jövünk vissza, 20km/h sebességgel fut az autó mellett. Ha nem megyek tovább, nyújtózkodik egy jó nagyot, és örül hazaérkezésemnek. Imádom! Pár hónapja Mama cicc egyik fiát istápolja, Fricit aki igazi „macskuttyá” változott. A fiamat is megihlette a napokban az atom.blog.hu-n . Van pár tyúkocskám és egy kakasom akit Gyurinak hívnak, szelíd, kedves, és soha nem fogja lábasban végezni, ahogy a tyúkok sem mert szeretem őket. Gyermekkoromban azért nem tartottunk pipiket, mert nem lett volna szívünk levágni, megenni őket. Most sincs. Amikor esténként megyek, hogy Györgyöt és háremét becsukjam, Frici előttem szaladgál a sötétben. Beszalad a nárciszok alá és onnan „támad” amikor odaérek, felszalad a fűzfára, egy-két körömgyakorlat és már előttem kúszik a fűben, lábaimra vadászva. Zabálni való! A többi cica már komolyabb, csak néha bocsátkoznak efféle játékba. Bercit viszont ők is „papájukként” tisztelik, körbe- ülik, fekszik, dörgölőznek hozzá, dorombolnak neki. El sem tudnám képzelni az életem e- kedves állatsereglet nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr16474768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása