2008.03.04. 12:30 | Szerző: -Ani-

Nem mindennapi élményekben volt részem, megnézett filmjeim repertoárja két
újabb filmmel bővült. Tom Tykwer: Parfümjét úgy két hete néztem meg. A 18.században játszódik, a hajmeresztően büdös, mocskos Párizsban és egy jó orrú zseni a főszereplője. Jean Batist iszonyatos megpróbáltatásokkal teli élete, a megszületésétől, ami szintén förtelmes körülmények közt történt korai haláláig.
Parfümöket kreál, fantasztikus tehetséggel, a gond ott kezdődik, amikor beteg elméjével fiatal nőket kezd gyilkolni egy új illat megteremtésének reményében, ami aztán sikerül is neki. Furcsa, de amikor meg kezdődik a hajsza az elfogásáért, mégis drukkoltam neki. Halála sem kis döbbenetet vált ki és erre a kegyetlen, gyilkosra hangyányi szimpátiával gondol vissza az ember. A szereplők közt nem kisebb szinészóriással találkozunk, mint Dustin Hoffman.
Még ki sem hevertem ezt a filmet, képes vagyok napokig elrágódni rajtuk, jött a Sweeney Tood.
Johnny Depp egyik kedvenc színészem még az Ollókezű Edwardban szerettem meg. Tim Burton filmje kész rémálom! Sweeney Tood egy hosszú rabságból tér vissza Londonba, ahol ő annak idején egy boldog borbély volt, feleségével és kislányával élt itt, de szemet vetett az asszonyra a kéjenc Turpin bíró és a borbély életét tönkre tette, őt ártatlanul rabságra ítélte.
Visszatérése után bosszút esküszik, borbélyüzletet nyit, Mrs. Lowettel akinek péksége van és az szerelmes belé, szövetségre lép. A gonoszok lakolnak, az eddig macskahússal tuningolt, pástétomos pite is finomabb lesz, mindenki elégedett. Úgy folyik a vér, hogy szinte a képernyőről is kicsurog a szobába! Ez a film is abban a korban játszódik kb. mint az előző, soha nem süt a nap, szürke a szereplők arca, karikás a szemük, csak a vér vöröslik, minden borús, a vászon jéghideg szürkéskékben pompázik, és a vége ennek is döbbenet, eléri a borbélyt is az őt megillető végzet. Direkt nem mondom el a végét, hátha valaki kedvet kapott a film megnézéséhez. A film érdekessége még, hogy Johnny Deep dalra fakad, zenés az egész, feliratos, szinte az egészet végig éneklik, meg kell hagyni a zene csapni való. Tuti nem fogod dúdolni. Háromszor jelölték Depp-et Oscar díjra, köztük volt ez a szerep is de megint elcsaklizták tőle, viszont Sweeney Toddért a Golden Globot megkapta, olvastam az egyik újságban. Aki teheti nézze meg ezeket a filmeket, igazi filmcsemegék de a gyerekektől szigorúan zárni kell! Utálom a horrort, ezeket nem is sorolnám közéjük már a szereplőinél fogva sem. Az utóbbit egyedül néztem korán reggel, hát jobb lett volna társaságban, néha bedugtam a fejem a párnák közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr87474708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása