2008.02.11. 07:51 | Szerző: -Ani-
A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tart, mely hangos búcsú a téltől, készülődés a nagyböjti hetekre. Nem is gondoltam, hogy országunkban az első álarcos bálok Mátyás idejére vezethetők vissza. Az itáliaiaktól vette a mintát, ők pedig az ókori rómaiaktól tanultak. Múlt szerdán véget ért a farsang és elkezdődött a negyvennapos böjt.

A pap megszentelt és elégetett barka hamujával keresztet rajzol a hívek homlokára, ezekkel a szavakkal: ”Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel!” A hamu jelképezi az elmúlást és megtisztulást.

Ma már igen kevesen tartják a böjtöt, pedig nagyon egészséges. Minden vallásban ott van, eleink fontosnak tartották, talán nem is tudták milyen jó élettani hatása van az önsanyargatásuknak. Ha hitet gyakorolunk mellé, lelkünknek is jót tesz, de testünknek fontos. Megtisztul a szervezet a rengeteg méreganyagtól, pihen az emésztőrendszerünk, hisz a hús megemésztéséhez nagyon sok energiára van szüksége. Fogyhatunk is vele, szépül a bőrünk egyszóval testi-lelki ujjászületés.
Szerencsém van mert nem szeretem a húst, viszont bajban lennék ha az édességekről kéne lemondanom, tudom az is Gombóc Artúri szinten ártalmas. :)
Jön a tavasz, ébred a természet, itt a nagy megújulás időszaka...

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr93473388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása