2008.02.04. 07:55 | Szerző: -Ani-
Kezembe került hétvégén a Szabad Föld, amiben van egy rovat Ezt írtuk… címmel. Fantasztikus amit találtam! Nem politizálok, meghagyom azt a pasiknak, viszont most megosztom veletek a cikket, ami egy 50 évvel ezelőtti hírt tartalmaz.
50 éve:
"Három évvel ezelőtt választottuk meg Ököritófülpösön a legeltetési bizottságot, amelynek a munkáját a tanács éveken át nem vizsgálta. Most aztán, a lakosság sorozatos figyelmeztetése után mennyi minden kiderült, amiről a tanács nem tudott! A megengedett egy szarvasmarha helyett 3-4-et járattak ki a közös legelőre fizetség nélkül, a pénztáros tiszteletdíját 400, az elnökét 500 forintra emelték, tájértekezleteiken pedig általában négy és fél liter pálinka, 50 liter sör és egy hízott sertés fogyott, rendszeresen. A tanácson a sor, hogy felelőségre vonja azokat, akik eltékozolták a legeltetési bizottság vagyonát.”
No kérem, tessék nekem megmondani mi változott azóta? Ja, hogy nem a legeltetési bizottság vagyona? Eltékozlás, dínom-dánom, akár íródhatott volna ez ma is! Míg a világ 2008-ban annyi mással van elfoglalva, a két nagyhatalom lázban ég a választások miatt stb. nálunk a helyzet évtizedek óta változatlan. Mindenki mutogat a másikra a parlamentben, folyik a tékozlás, a gazdag gazdagszik, a szegény csak szegényedik, pálinka, sör, disznó mellett milliárdok folynak el. Ez kormány és párt független, Mikszáth szavaival élve: Magyarország még ma is a „rokonok és panamák láp világa.”

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr66473361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása