2013.11.04. 21:32 | Szerző: -Ani-

A külső megjelenés a belső harmónia függvénye. Sajnos néha képtelenek vagyunk a pozitív gondolkodásra, vagyis ha akarjuk, ha nem, olykor becsúsznak a stresszes, borús gondolatok. Érdemes új ismereteket szerezni, új dolgokat tanulni, szemezgetni az ősi gyógyító módszerek tárházából. Évek óta tanulmányozgatom a keleti filozófiák tudására épített elveket, olvasgatok a bioenergetikáról, most már jógázom is, és mindezt nagyon hasznosnak találom. Lassan próbálom beépíteni a mindennapi életembe azokat a dolgokat, amik tetszenek nekem. Bátran ismerjük meg és ha tetszik használjuk a kínai kultúra által chinek, az indiai kultúra által pránának nevezett életenergiát. Ez az, ami elérhető, mert megtanulható, a módszereket mindennapi életünk részévé tehetjük, és általuk friss energiákkal felvértezve boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhetünk. Négy évvel ezelőtt írtam a mudrákról ITT.
A mudrák tanulmányozása közben, találtam egy olyat, amit szeretnék megosztani veletek, mert ez a módszer egyszerű, hatékony a stressz leküzdésében.
Idő mudra - Stressz-elleni mudra.
Ez a mudra bárhol elvégezhető, kivitelezésére 5-7 perc elegendő.
Ujjaink hátoldalát illesszük össze, és fel-le mozgatva finoman dörzsöljük össze. Érintsük össze a hüvelykujjainkat, a többi ujj nyugodjon a tenyéren. Tartsuk gyomormagasságban a kezeket, az alkar legyen vízszintes. Gyakorlat közben lélegezzünk mélyeket, lassan, ritmusosan és finoman. Majd hosszabbítsuk meg a be- és kilégzés közti szüneteket. Érzékeljük a légzést a mellkasban és a rekeszizom magasságában.


stressz_elleni_mudra.jpg
Hatása: Ez a mudra a pajzsmirigyet szabályozza, ami az időérzékelésében is szerepet játszik.

Túlműködésnél nyugtalannak, stresszesnek, izgatottnak, türelmetlennek érezzük magunkat. A pajzsmirigy alulműködésnél belsőleg gátolva, fékezve, mindenhez kedvtelenül érezzük magunkat. Jó példája ez annak, hogy testünk működési problémái is okozhatják a stresszt.
Képzeljük el, hogyan alakítanánk az időbeosztásunkat, mi mindent csinálnánk, ha lenne rá időnk, színezzük ki gondolatban, hogyan töltenénk "szívünk szerint" a mindennapjainkat.
Megerősítés: Az idő az én legértékesebb javam - bölcsen bánok vele, és tudom, hogy minden szépség a lelkemet táplálja. Nem aggódom amiatt, hogy lemaradok valamiről, minden úgy történik az életben, ahogy történnie kell, az idő nekem dolgozik.

Egészségünkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr775614685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása