2013.10.03. 07:00 | Szerző: -Ani-

Még erre is volt időm. No, igen az embernek mindenre jut ideje, ha nagyon akar. :-) Pár évvel ezelőtt készítettem már, most újra kedvem kerekedett...
Csak a bodzafán érő bogyók a jók, az út menti alacsony, gyalogbodza nem használható. Nem tudom, hogy mérgező-e, csak valami olyasmit hallottam róla. Viszont a bodzafáról szedett termésből készült lekvár és szörp egészséges. Ugyanolyan hatása van, mint a bodzavirágból készült teának, immunrendszer védő, és jótékony hatással van az érrendszerre. Levágtam a fáról a szép nagy ernyőket, majd villával leszemeztem egy tálba. Átválogattam, megmostam, 1kg bogyócskám lett, amihez 80dkg cukrot kevertem egy zselésítővel. Lassan kevergetve főztem, kevés ideig, kis lángon, hogy minél jobban megőrizze a vitamintartalmát.
Így nézett ki az első negyed órában...

1_2.JPG

majd üvegbe töltés előtt, már szép bársonyos.

2_2.JPG
Ilyen szép színű lesz tőle minden, nemhiába használják festésre az élelmiszeriparban, és a borászok.


3_1.JPG
Csak pár üveg lett, de már így is rengeteg lekvárom van, ez csak a reggeli pirítósra való, vagy egy-egy kiskanállal eszegetni.


4_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr395542882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása