2013.08.04. 12:38 | Szerző: -Ani-

Egy hete jöttünk le, azóta is tart a kánikula. Hétfő éjjel volt egy kis enyhülés, de csak kicsi, egyfolytában tikkasztó hőség van. :)
Hű azt sem tudom, hogy hol kezdjem! Voltunk mindenfelé, a "Völgyben" is.... tegnap este hárfa koncerten, szóval nem unatkozunk. A Balaton forr... Mindig elhatároztam, hogy írok a blogba egy kicsit, de valahogy nem bírtam rászedni magam, annyi más jó dolog volt helyette....
Inkább egy kis képes beszámolót tartok az első napokról...majd otthonról többet, itt mobil netem van....
Gyönyörű tiszta a víz, és végre "tele van a Balaton vele" :) majdnem nyakig ér, ahogy belemegyünk. Este is sokan vannak a strandon, de már nem annyian, mint napközben, ilyenkor szeretek igazán fürcsizni vagy reggel. :)

5.JPG

Amikor kevesebb a strandoló, olyankor beúsznak a hattyúk és a vadkacsák, sőt az utóbbiak kijönnek a partra, és ott bogarásznak a fűben némi elemózsia után, roppant édesek. A következő képek már Révfülöpön készültek, ott is meglepik a kikötőt este a hattyúk és a kacsák.

7.JPG10.JPG8.JPG9.JPG
Révfülöpön esténként mindig van valami koncert, vasárnap este pont semmi nem volt, helyette galériákban jártunk, megnéztünk néhány kiállítást, majd sétával, és fagyizással múlattuk az időt.


11.JPG13.JPG14.JPG
Az egyik galériában, rátaláltam kedvenc festőmtől Gombortól, egy képre.... egyszerűen csak le volt támasztva a fal mellé.... gyönyörű a maga egyszerűségében...


12.JPG
Tihany sajkodi öböl, este nyolckor is vitorlásokkal tele... autóból fényképeztem.


1.JPG
Balatonfüreden hétfőn este, vihar előtt...
Szeretek a hajókikötőbe kijönni és bámulni a jövő-menő vízi járműveket.


18.JPG
Itt azért már ráncolja a szél rendesen a Balaton szoknyáját....


19.JPG
Ezt Manócskának küldöm... :)

17.JPG
Körbejártam minden oldalról a Bujtor szobrot... szerintem ez az oldal, ami igazán hasonlít, de nem mondhatnám, hogy tetszik.


16.JPG
Azok a fehér lábak! Már nem olyan fehérek :) kicsit lebarnultak, ugyanis nagyon, nagyon nem szeretek napozni.


23.JPG22.JPG
Naplementés képet a víz felett itt Fövenyesen nem lehet készíteni, Füreden kicsit... a déli part ebből a szempontból előnyben. :)


20.JPG
Tihanyban késő este csavarogtunk, olyan tíz körül érkezett a vihar.


24.JPG
Hű, még sosem láttam ilyet! A komp nem tudott előre haladni, csak oldalazva a hatalmas hullámok között...


25.JPG
A túlsó parton egy rendőrségi motorcsónak járt föl-le, reflektorral, rémisztő volt, tuti, hogy valakit kerestek. :(


26.JPG27.JPG
Mindennap biciklizem! Imádok, bejárom vele reggelente az egész környéket. A fiúk kételkedtek a bringa tudásomban, mivel szinte gyerekkorom óta nem bicikliztem... persze mert nem volt megfelelő méretű biciklim! :)


page.jpg
Az ifjú Tamás szerda este érkezett kedvesével, Katával, péntekig voltak itt. Szombaton Tekla lányunk jött utánunk, Marci nagyon élvezte ezeket a napokat, velük járta éjszaka a partot... koncert, buli.... :)

3_1.JPG4_1.JPG
Van egy mamacicunk, akit nagyon nehezen sikerült idecsalogatni, és etetgetni, szegényke sovány és félős..

1_1.JPG
Láttuk, hogy nagy a pocija és valószínű kölykei vannak, ez tegnap be is igazolódott... jöttek a gyerekek. Három van, két szürke, egy kormos, nagyon félnek, nem lehet őket megfogni, pedig szívesen hazavinnék egyet. Tekla is elfogadna, hazavinne egy cicát, de sajnos nem tudjuk befogni. Sajnálom, mert amikor itt vagyunk mi etetjük őket, viszont mi lesz velük télen.... Ja, és a szomszédom is zavarja, űzi a cicákat ha meglátja. :(


2_1.JPG
Bródyval is rendszeresen találkozunk, sőt itt járt a szomszédban egyik este, Tamással régi jó ismerősként üdvözölték egymást, felidézték a jó sok évvel ezelőtti teraszunkon eltöltött estét. Most személyesen is be lettem mutatva... :) Marci gúnyolódott, hogy minek örülök.... Minek? Mégiscsak Ő a Bródy! Majd még mesélek..... talán holnap folytatom...

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr975438601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BartiMagdolna 2013.08.06. 16:50:55

Köszönöm szépen a küldeményt! :) Milyen jó programotok és időtök van. Irigykedem. :)
süti beállítások módosítása