2013.04.26. 11:46 | Szerző: -Ani-

Hétköznap, főzéssel jócskán fel van adva a lecke, mert Marci nagyon "válogatós". Vásároltam szép barna csiperkét, két kis kosárkával, tegnap kitettem magam elé a konyhapultra és azon agyaltam, mi legyen belőle. Gombapörkölt? Az olyan snassz :).  Bakonyi egy kis husival? Azt meg én nem kívánom. Hm.. Odakészítettem magam elé egy kis tálkában, lecsipegetett, megmosott szőlőt... egy gomba pucolás, egy szőlőszem bekapás, eszegetés, pucolgatás közben kipattant a buksimból az ötlet, a recept, és fincsi kaját varázsoltam belőle.
gomba.jpgElég sűrűn van a hűtőmben gorgonzola, rokfort, alias kék sajt, mert családom sülve-főve, tehát melegszendvicsen és különböző ételekben szereti. Jófajta borocskát is tartok, tejszín az alap, hogy van, így hát könnyű dolgom volt. Egy pici fej hagymát megdinszteltem kevés vajon, ráreszeltem egy gerezd fokhagymát, rádobtam a megmosott, felszeletelt, gombát, jól összepirítottam. Majd felengedtem egy fél pohárka fehér borral, 2dl tejszínnel, és frissen őrölt borssal, sóval fűszereztem. Beletördeltem jó 10dkg gorgonzolát, összeforraltam, egy csipet keményítővel megszórtam a szósz bársonyossága miatt, és már kész is volt a fejedelmi eledel. Igazából Gordon Ramsay a haját tépte volna, ha látja, hogy az egyszerűség kedvéért egyben készül a gombám a mártással, mert a gombát egy külön serpenyőben illett volna lepirítani.... oda is készítettem, de ugyan, minek, így is jó lett. Széles metélt, menőzve tagliatelle illik hozzá, ami most éppen nekem nem volt itthon. A spejz nálam olyan akár egy kis bolt, mivel vidéken élünk, és nincs kedvem mindennap futkosni, szeretem, ha nem kell sokat törni a fejem, mert bármi a rendelkezésemre áll. Tészta is van mindig sok féle, de ez most nem volt... Hm... Mi legyen, mi hasonlít? Fodros metéltet, sajna nem a hosszú fajtát, a kockánál kicsit nagyobb, hosszúkásabb, azt főztem ki hozzá. Telitalálat, jól passzolt. Marci és Anyika hálás bírái voltak a "nagy alkotásomnak". :)
kaja.jpgEstefelé nem bírtam magammal, fényképezőgépet ragadtam és lefotóztam kertünk legújabb, frissen nyílt csodáit.
jb1.jpgKilestem a japánbirsben zümmögő, szorgalmasan gyűjtögető dongócskát....
jb2.jpgjb3.jpgErről az ibolya mezőről meséltem a múltkor, telis-tele van velük a kert, szinte lépni sem merek, nehogy eltapossam.
ibolya1.jpgibolya2.jpgNárciszom, ami most elég későn nyílt, megelőzte őt a sárga.... őket, mert belőlük is van jó sok.
nárcisz.jpgFrici öcsi maccs, fotózáskor mindig ott terem, és beledugja a fejét a "képbe", Cili és Bandi kutykó most későn kapcsolt, különben képtelenség fényképezni tőlük.
öcsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr635247826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása