2013.01.07. 22:43 | Szerző: -Ani-

Ma kezdődtek számomra az igazi hétköznapok, Apci szabadsága véget ért, hajnalban visszament dolgozni. Marci is sulipadban csücsül a nap nagy részében. Reggel rögtön azokkal a dolgokkal kezdtem, amiket nem szeretek, reggelizés, tornázás. Be kell újra vezetnem a legalább ötször picit evést, és a mozgást, utóbbit az ünnepek alatt szüneteltettem, gondoltam úgyis ugrabugrálok eleget. Jólesett a torna, kicsit izomlázam van, legalább minden percben érzem, hogy tettem valamit magamért. Előkerült a Traudetól karácsonyra kapott welnes csomagocska is, gyorsan beálltam a zuhany alá és élvezettel vetettem próba alá az új kenceficéimet. Testápolóm kenegetése közben azon gondolkodtam, mennyire jó, hogy a folyton fejlődő kozmetikai ipar, és a jó kozmetikumok megbízhatóan óvják bőrünket a környezeti ártalmaktól, amelyek sajnos gyorsítják bőrünk öregedését. Sokszor nem vagyok elégedett önmagammal, szerencsére ez nem tart sokáig, gyorsan pozitív irányba terelgetem a gondolataimat. Mert akkor érezzük igazán jól magunkat a bőrünkben, ha hisszük, hogy a szépség bármely korosztály közös tulajdona, és nem csupán a hamvas üdeség a szép! A fiatalító krémek, „csodaszerek” nem forgathatják vissza az óramutatót, nem balzsamozhatják időtlenségbe arcvonásainkat, miként a smink sem festhet, egy érett nőnek kislányos arcot, legfeljebb az idő szembetűnőbb pusztításainak tompításával visszaadhatja az önbizalmat. De minél elégedettebbek vagyunk külsőnkkel, annál magabiztosabban mozgunk a világban! Minél elégedettebbek vagyunk magunkkal, annál nyitottabbak leszünk az élet örömeire! Nem csak bölcsebbnek érzem magam az idő multával, hanem bátrabbnak, érettnek az élet bármely kihívására. Nézzünk csak körül, a divatvilágból sem hiányoznak az idősebb korosztály szépségideáljai. Jean Paul Gaultier a kifutók ünnepelt szépségévé avatta az ősz hajú Anna Pawlowskit, Lauren Hutton 47 esztendős volt, Melanie Griffith pedig 37, amikor a Revlon modellnek szerződtette őket. Isabella Rossellini 42 évesen dolgozott a Lancôme cégnek, kedvencem a máig gyönyörű Catherine Deneuve az ötvenes évei közepén is méltán volt az Yves St. Laurent szépségideálja. Napestig sorolhatnám, és a magyar médiából is lehet szemezgetni, Bencze Ilona, Piros Ildikó és Tordai Teri hihetetlen, hatvan év felett is csodálatos nők. Az elegáns önuralom, a sugárzó bölcsesség és magabiztosság különbözteti meg ezeket az érett szépségeket a csinos fiatal nőktől. Több mint valószínű, hogy elégedettek a külsejükkel, és valódi vonzerejük ebből fakad, varázsos kikezdhetetlen derű árad belőlük, nyugodtan néznek szembe a világgal, mert elfogadták a korukat, és hisznek magukban. Na jó, jó, minthogy egy remek fotós anyukája vagyok, egy másiknak meg majdnem az anyósa, ezért tudom, hogy a jó fényképezés és némi retusálás is közrejátszik abban, hogy ezek a nők olyan pokolian jól néznek ki. Azt hiszem itt a vége, mit is írhatnék még ebben a témában….
Minden életkornak megvan a maga öröme és bánata, tegyünk róla, hogy megszépüljünk az évek során. Ápoljuk magunkat, törődjünk a testünkkel, ne feledkezzünk meg közben a lelkünkről sem… A fiatalság nem az élet csúcsa, és a korosabb ember nem arra ítéltetett, hogy az emlékein merengjen. Éljen az Örök fiatalság!! ♥
Jöjjön akkor a végére kedvenc mottóm egyike:

”Ahogy múlnak fölöttünk az évek, egyre kevesebb időnket rabolják el a fölösleges haszontalanságok. Lassan azzá a nővé válunk, aki mindig is akartunk lenni.” /Marianne Williamson/ 

traudi.jpg
/forrás: Vicci Bentley könyvét forgattam nemrég, ha nem is szó szerint, de biztatást merítve belőle/

Majd jövök a fiatalságmegőrző praktikákkal... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr825004319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BartiMagdolna 2013.01.08. 18:36:51

Időnként bekenem a szemem környékét körömvirág krémmel. Olyankor elgondolkodom, hogy milyen lenne, ha csak az egyiket kenném, a másikat pedig nem? 20 év múlva az egyik szememmel, vidáman kacsintgatnék a világra, míg a másikkal nagy bölcsen néznék szét? :)
süti beállítások módosítása