2012.12.06. 07:00 | Szerző: -Ani-

A magyar lakosság igen előkelő helyet foglal el a szív- és érrendszeri betegségek előfordulásában, világviszonylatban 10. helyen szerepelünk, Európában dobogós hellyel "büszkélkedhetünk". Soha nem késő, elkezdeni, szíved meghálál minden törekvést, amit egészséges működéséért teszel! Napi 30 perc mozgással ösztönözheted a keringési rendszeredet. Bármilyen mozgás megteszi, gyaloglás, kutyasétáltatás, takarítás, kertészkedés stb.. Amint megszabadulsz a cigarettától, szervezeted azonnal megkezdi a regenerálódást, fellélegzik, és a szívbetegség kockázata egy éven belül jelentősen lecsökken. A túlsúly elkerülése is nagyon fontos! Minél kevesebb plusz kilót "hordasz magadon", annál kevesebb a szívedre nehezedő teher, könnyebben mozogsz, és a cukorbetegség kockázata is csökken. A poharat is módjával emelgesd, és inkább csak akkor, ha jófajta vörösbor van benne. Viszont napi egy-két csésze zöld tea csodát művel! A nevetés stresszcsökkentő, tudósok felfedezték, hogy jótékonyan hat a véredényekre is, tölts minél több időt olyan emberek közt, akikkel jól érzed magad! Találtam nemrég a könyvesboltban egy kincset, amit gyorsan megvásároltam. Nem mintha nem tudnék főzni! Ez a kiadvány kifejezetten a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, tele van szívbarát recepttel.

szívügy.jpg
És még egy jó útravaló a szívről....
“Oly sokféleképpen össze lehet törni egy szívet. A mesék teli vannak szerelemtől összetört szívekkel, pedig igazán csak az töri össze a szívet, ha elvesszük tőle az álmokat – legyenek azok bármilyen álmok.” (Pearl Buck)
szeretet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr734948250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása