2012.11.07. 21:14 | Szerző: -Ani-

Olyan mintha megbolondult volna a természet.... ezt a gyönyörű virágzó gyümölcsfaágat kirándulás közben fotóztam fent a hegyen. Novemberben? Hm....
virágzó ág.jpg

Reggel nyolcra Celldömölkre kellett mennem, téli gumikat felrakatni a kis autómra. Hazafelé már láttam, hogy ma képtelen leszek otthon maradni, ragyogó idő volt. Megbeszéltem anyukámmal, hogy délben indulunk és bejárjuk a kissomlyói hegyet. Édes Bandus a garázs előtt heverészett, csalogattam, hogy jöjjön velünk, de meg sem mozdult.... majd épp, hogy elindultunk az úton egyszer csak előttünk termett..... nyitva maradt a hátsó kapu és kiszökve a dolog neki jobban tetszett. No, igen a tiltott dolgoknak nagy varázsa van, még a kutyák körében is.
kiránd.jpg
Valami fantasztikus, hogy novemberben járunk és minden "harsogó" zöldben pompázik....Ezeket a homokból kivájt lyukakat, szabadon lógó gyökereket, mindig megcsodálom. Gyerekkoromban a nagyszüleimnél a tárnoki szőlőhegyen láttam hasonlókat.
kiránd2.jpg
Akkoriban ijesztőnek találtam, de titkon mindig sokáig ácsorogtam előttük, hátha előbújik belőle egy rókafi. Most felnőtt nagy lóként is mesebeli képek, emlékek ugranak be....
kiránd3.jpg
és örülnék még egy sündisznócskának is, ha előjönne innen. Viszont belőlem pedig megint előbújt a gyermeki énem, de azért sem törlöm ki, én már csak ilyen vagyok.. :)
kiránd4.jpg
Dús, kövér, zöld fű, mindenfelé virágok.... mondja valaki, hogy nemsokára itt a tél!
kiránd5.jpg
Amúgy rengeteg virágot fotóztam, akár mezei csokrot is köthettem volna belőlük.
kiránd6.jpg
Bandi előre szaladt de mint mindig igyekezett szemmel tartani minket, kanyargós úton bevárta, hogy odaérjünk.
kiránd7.jpg
Ez itt a Kissomlyó, az a távolban pedig a nagy.... Somló hegy.
kiránd8.jpg
kiránd9.jpg
Teli volt a szőlőtőkék alja apró virággal, és mit nem adtam volna egy fürt szőlőért! Anyukám azt mondta, legközelebb előre megy és felaggat néhány fürtöt, amit előzőleg megvásárol, hogy örülhessek neki. Jót nevettünk...
kiránd10.jpg
Cickafark
kiránd11.jpg
Ahol nagyobb a fű, így elfeküdt a múltkori hó súlyától, de milyen érdekes, hogy nem fagyott meg, nem is látszik rajta. Azért hiába a szép idő, a harmatot már nem tudja a napocska felszárítani.
kiránd12.jpg
Gyermekláncfű.... No, hát erről a húsvét jut eszembe.... Azért nem szeretnék az időben ekkorát ugrani mert kedvencem a karácsony, és imádom a telet, és a havat is!
kiránd13.jpg
Némelyik présház elé virágokat ültettek a gazdik, ez krizantém nagyon szép színű.
kiránd14.jpg
Imádom a régi házakat! Szegény ez annyira lerobbant, elhagyatott...
kiránd15.jpg
kiránd16.jpg
kiránd17.jpg
Ez a kép azért jó, mert ott fent a fákon azok a gubancok a fagyöngyök, alattuk az az apró fekete gubanc pedig a Bandi.... :)
kiránd18.jpg
Utoljára Balcsin láttam gyönyörű piros leveleket, ott rengeteg a cserszömörce, errefelé nincs, de ez is nagyon szép.
kiránd19.jpg
kiránd20.jpg
kiránd21.jpg
kiránd22.jpg
A fák alatt sok helyen rengeteg a szemét, pet palackok szétdobálva, igyekeztem ügyesen fényképezni, hogy nehogy véletlen benne legyen a képben. Letörném a kezét annak, aki ilyet tesz.!
kiránd23.jpg
kiránd24.jpg
Ez a nyírfa úgy ragyog akár a nyár :) aranyként tündököl a napsütésben.
kiránd25.jpg
Végre felértünk... az ott a Sághegy!
kiránd26.jpg
Még nedves zsepivel is felszerelkeztem a csipkebogyó evésre, ugyanis mindig csupa piros és ragacs tőle a kezem.... de hiába volt hó, a dér még nem csípte meg, egy ehető bogyót sem találtunk, mind kőkemény volt még. Sajnos rengeteg bokron megbarnult, sőt elfeketedett szemek voltak. Most nem mentünk el a nagy csipkelelőhelyig, ahol ráadásul sok kökény is van, majd legközelebb, és nagyon remélem ott nem betegedtek meg a bokrok.
kiránd27.jpg
kiránd28.jpg
Jaj de édi! Irinyó-pirinyó házikó...
kiránd29.jpg
és egy formás öreg fa....
kiránd30.jpg
Több helyen is belebotlottam virágzó ágakba....
kiránd31.jpg
kiránd32.jpg
Ez a Bandus! Egész délután aludt miután hazaértünk.... hulla fáradt volt....mert hát minden olyan érdekes.... annyi helyre bemászni, felmászni, szimatolni, rengeteg bokrot, fát lepisilni...
kiránd33.jpg
pocsolyában járni, mindet megkóstolni.... :)
kiránd34.jpg
kiránd35.jpg
kiránd36.jpg
Mekkora gombák!
kiránd37.jpg
Mézeskalácsház... :)
kiránd38.jpg




A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr724895918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.11.08. 07:37:33

Jó volt kirándulni veled!... :) Szeretem a mezei virágok is!
süti beállítások módosítása