2012.10.21. 18:28 | Szerző: -Ani-

Tudom rég nem írtam, pedig mindennap megfogalmazódott az agyamban valami, aztán addig rágódtam rajta, hogy mire ideültem nem volt kedvem írni. Viszont ígérem mindent bepótolok! Hétvége amúgy is nálam "netmentes", vagyis csak iciri-picirit ülök a gép elé, a hétvége a családé. Nekik főzök, sütök finomakat, velük vagyok, csavargunk, vagy csak éppen a tévé előtt lazulunk, olvasgatunk Apcival.... Múlt vasárnap sütöttem egy kis mágnás kockát, ami nagyon jól sikerült, mivel már "bejáratott kedvenc".
rácsos.jpg
Tegnap anyukám száguldott be két kuglóffal, egyiket Apcinak, másikat Marcinak hozta vacsira. Nem ettek ezek a jóemberek belőle egy falatot sem, helyette rántott sajtot kellett készíteni, sült krumplival, a kalács maradt. Ma reggel sem ették, mert virslit főzött Apci, és Marci is azt evett, néhány tükörtojás kíséretében. Megmérgeltem magam, és készítettem nekik egy nagy tepsi máglyarakást, rakott kalácsot kinek, kinek hogy kedvesebb mert a kettő egy és ugyanaz. Bár szinte még sosem készült a konyhámban ebből két egyforma, mármint mindig változtatok a recepten, mindig feldobom valamivel, mákkal, mazsolával, dióval vagy mindhárommal készítem. Ez is fincsi lett, most csak egy sorba tettem almát, és diót, viszont kétszer kentem a baracklekvárral, és még egy pici fehér csoki is volt benne, ami az egyik kuglófot borította. :)

máglya1.jpg
Ez itt egy kicsit csálé, széle szeletkéje.... de így sikerült vágnom a fotóhoz, nem akartam összevagdosni egy képért az egészet :)
máglya2.jpg
Két éve, szeptemberben is beblogoltam ITT recept is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr744861436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása