2012.07.05. 07:00 | Szerző: -Ani-

Az aloe vera mindenhol jól érzi magát, télire kell csak beköltöztetni. Cserépben lehet kapni, azt érdemes otthon nevelgetni, mert csuda jó sok mindenre, napégésre, és bármilyen égési sérülésekre. Aloe-Vera-Extract-100-1-200-1-.jpgA napokban láttam egy filmet, miként lehet otthon elkészíteni a „csodaszert” az égési sebekre, gyorsan lejegyzeteltem és most leírom nektek is:

Szép nagy aloe vera leveleket lehámozunk, összekockázzuk az így kapott nyálkás levelet, beletesszük turmixgépbe, hozzáadunk néhány körömvirág fejet, amiről tudva való, hogy gyulladás gátló hatása van, majd belecseppentünk egy kevés levendula olajat, ami antiszeptikus hatású. Turmixolás után leszűrjük, és jégkocka tartóba öntve befagyasztjuk. Ha megfagy, dobozkába szórva, vagy zacsiban tárolható a mélyhűtőben, és amikor szükség van rá, csak előveszünk egyet és addig kenegetjük a sebünket míg el nem olvad, remélhetőleg a fájdalom is addigra alábbhagy.



A tengerparton ekkorákat láttunk... :) Ezt nehéz lenne bent teleltetni :)

tenger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr334621280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egybaranyai 2012.07.10. 17:49:51

Szeretem,szinte mindenre jó .Ilyen verás termékeket szoktam venni :)
süti beállítások módosítása