2012.07.02. 07:00 | Szerző: -Ani-

"Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet. Aki szívből tud kacagni, jó ember."

No, ez pont az, az idézet amivel úgy igazából nem  értek egyet. Nem bizti, hogy minden szívből kacagó ember jó ember. Ennek ellenére tetszik, hisz ezért másoltam ide be. Van egy másik, most sajnos nem vagyok egy hétig net közelben, de ebből is el lehetne indítani egy vitát.

"A nők olyanok, mint az almák a fán. A legjobbak a fa tetején vannak. A legtöbb férfi nem nyújtózkodik a jókért, mert félnek, hogy leesnek és megsérülnek. Ehelyett néha csak elvesznek egy almát a földről, ami nem olyan jó, viszont könnyű. Az almák a fa tetején azt gondolják, hogy bennük van valami hiba, pedig valójában ők csodálatosak. Csak várniuk kell a megfelelő férfira, aki elég bátor lesz hozzá, hogy felmásszon a fa csúcsára."

Agytornának jó, el lehet rajta gondolkodni, ha egyáltalán ebben a hülye melegben még fog az agyunk. :)

wolfgangsee1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr284621786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2012.07.02. 15:50:20

Szerintem teljesen ül az almás hasonlat. Sőt sok másra is ráhúzható :)
Aki nem kockáztat, nem is nyer.

szittyazoli 2012.07.08. 11:27:47

az első:
sejtem mire gondolsz. de szerintem a kulcs szó itt a „szívből nevetni”…hozzá tehetnénk hogy tiszta szívből de az már valami féle halmozás lenne.
ahogy én elgondolom: a szíve az mindenkinek tiszta. ami onnan indul az mindig jó lehet...csak van aki lezárja és valami más szennyes pudvás üregfélét nyit meg helyette …(a „rossz szívét”). ha rákoncentrálunk valakire (rossz esetben akár magunkra) aki harsány mód, gonoszul, rossz indulattal nevet valamin, röhög ki valakit valamit, észre lehet venni ennek a dolognak vektorális forrása nem e szívében van, az nem szívből nevet.
úgy hogyszerintem igaz az első idézet, (jó hogy kitetted.)

a második:

:)
…ezt a másik dolgot úgy is meg lehet közelíteni, hogy valaha minden alma fenn volt a fán, még az is amelyik a fa alatt az árok szélén vagy akár pocsolya közepén hever…ha felveszi az ember, és letörli róla a sarat kiderülhet, ugyan olyan értékes sőt még eredetre is ugyan oda való lehet mint a csúcson pirosló társa…
…persze ehhez legtöbbször egy öreg sokat tapasztal kertész szükséges. ;)… mert amennyire emlékszem gyermekként én is mindig a csúcson lévő almát szerettem volna. (de ez talán így is volt rendjén.)

más részt : a csúcson levésnek is meg vannak a maga veszélyei. talán már te is láttál már ősz végén almát fennakadva a magas ágakon elaszalódni. talán ha időben elengedte volna azt a magas ágat…még akármi is lehetett volna belőle…(persze, elismerem: ennek i s meg vannak a maga kockázatai..de hát mindnyájan tudjuk: az alma lét meglehetősen veszélyes, a sérülések elkerülhetetlenek.)

-Ani- 2012.07.08. 18:41:33

@szittyazoli: Jaj nagyon tetszett a hozzászólásod!! :) @jazoli: A tiéd is! :) Ezt szeretem, mindenkinek megvan frankón a véleménye, és azt vállalja, király! :)
süti beállítások módosítása