2012.01.09. 07:00 | Szerző: -Ani-

Kutatások bizonyítják, hogy a hangos éneklés vagy dúdolás terápiás hatású. Rengeteg energia szabadul fel ilyenkor és összehangolja a jobb és bal agyfélteke működését. Ráadásul ez a „módszer” fejleszti a kreatív gondolkodást, és segít a napi döntések meghozatalában. Szóval ezért énekelnek, fütyörésznek az alkotó művészek. De az sem rossz, ha mondjuk egy nehezebb döntés meghozatala előtt a munkahelyen, kirohanunk a mosdóba és elordítjuk valamelyik kedvenc slágerünk. Biztos nem néznek a kollégák hülyének…. Mindegy, az egészségért mindent! Ezért inkább indulás előtt még otthon, vagy az autóban tegyük be kedvenc zenénket, és énekeljünk az előadóval. Buszon MP3-mal ez nem tanácsos…..
Napközben egy kis ilyen danolászós szünet, visszatölti belénk a stressz és a szorongás miatt elveszített energiát, harmonizálja légzésünket is.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr333520106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szittyazoli 2012.01.09. 10:17:10

:) ismerős. ha olyan munkám van amibe belefér anélkül hogy botrány kerekedne belőle (rettenetes bot fülem van - a hangomról nem is beszélve) akkor van erre egy komplett repertoárom. betyár nótákkal kezdek, aztán lassan átbúsulom magam az oroszórán tanult sztyeppék szeretetéről tanult orosz népdalokba. ez veszélyes mert néha oroszul történik...aztán délután már p-mobil és hobó következik és általában ghymessel zárok. és valamikor nap közben leszoktam nyomni egy kuplét is arról, hogy a "pénzemet máma én mind elmulatom, kalapom-pom-pom, kalapom-pom-pom pedig a fejembe húzom..."
süti beállítások módosítása