2011.08.24. 20:00 | Szerző: -Ani-

Ne takarítással és főzéssel töltsük az értékes és drága időnket, amit a gyerkőceinkkel vagy párunkkal tölthetnénk! „Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra”, ezért ne hagyjuk felhalmozódni a mosatlan edényt, vagy a szennyes ruhát. Tizenöt éve van már mosogatógépem, de ott sem gyűjtöm össze sosem a szennyes edényt. Energiatakarékosság ide vagy oda, éppen azért én akkor használom, ha tudom, hogy aznap tuti megtelik! Különben kézzel mosogatok, főzés közben mindent azonnal, így mindig rend van körülöttem. A másik nagy okosság, hogy tegyünk mindig mindent a helyére! Ezzel a módszerrel sokkal könnyebb rendet tartani, tanítsuk meg erre a fiókáinkat is. Bár az én legkisebb fiamnak ez még komoly megerőltető munkának számít, egyszer majd csak megtanulja, annyit rágom a fülét. :)
A takarításhoz kell, jót tesz a pozitív gondolkodás, valamikor erről írtam korábban. Így akár egy jó buliként is megélheted. MP3 farzsebbe a kedvenc zenéiddel, vagy CD lejátszóba betolod az ezer éve nem hallott kedvenceket, egy nagy kancsó fincsi tea a kedvencedből, juhéj és már pöröghetsz is! Dupla kalóriaégetés, egyszer a takarítással, másodszor a popsi rázással megy le a kiló. A vasalnivalót sem szabad gyűjtögetni, mert összegyűrődik, mert ijesztően sok lesz, és az bizony sehogy nem motivál. Én imádok vasalni, most megsúgom, hogy miért: - Tele van a géped filmekkel, vagy ott sorakozik a polcon egy csomó DVD, mert a barátaid kiírták a filmeket, amikért annyit epedeztél? Vagy régen láttad már a híradót és az NGC műsorait is, nagyon szereted? Akkor hát hajrá! Elő a vasalódeszkát, egy szupi gőzállomásba sem árt befektetni, imádni fogod, százszor könnyebb vele a munka! A filmet kiválasztod, és már jöhet is a szórakozás. Vasalással a filmnézés közbeni nassolás is kimarad, eltűnik a vasalnivaló, jól elfáradsz, ráadásul kalóriaégető, és még szórakoztál is egy jót. Vannak szörnyű munkák, amit semmivel nem lehet vidámabbá tenni, mondjuk a porszívózás, na ekkor kell bevetni a családot. A fiúk, férfiak például nagyon jól értenek hozzá, főleg ha jófajta nagyobb teljesítményű „szputnyikot” húzogathatnak maguk után. Mindenben érdemes a jobb minőségűt megvenni, háztartási gépekben és tisztítószerekben, mert jócskán megkönnyítik a munkát.
És ha esténként nem akarsz kifacsart citromként ágyba bújni, akkor bizony a vacsi készítésen is könnyíteni kell. Kis fantáziával a leghétköznapibb alapanyagokból csodákat varázsolhatunk az asztalra pillanatok alatt. Erre most nem akarok bővebben kitérni, talán majd máskor. De itt rengeteg jó ötletet olvashatsz: Gyorsvacsorák Ne gondold azt, hogy az étel ízének bármi köze lenne ahhoz, hogy mennyit ácsorogtunk mellette a konyhában. :)




A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr723175507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BartiMagdolna 2011.08.25. 09:12:53

Hát, a vasalás, nálunk csak halmozódik. De most a hétvégén!!! :P Kaptunk pár szekrényt, talán így nagyobb kedvem lesz, hogy lesz hova tenni a ruhákat. :)

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.08.25. 09:13:27

ez jó volt, meg is jött a kedvem ahhoz, hogy elhívjalak hozzánk takarítani, mosogatni, vasalni, porszívózni....én mindenben támogatom a hobbid :DDDDD

-Ani- 2011.08.25. 09:22:24

@Vegi Manó: A motiváció megvan, jó munkát! :)

-Ani- 2011.08.25. 09:28:49

@csacse: :DDDD A szegény megfáradt passenger! Szerintem a két nagyobbik csókám is szívesen támogatná a hobbimat. :DDD

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.09.05. 20:24:03

:) Micsoda vidám kedvcsináló a házimunkához! Ügyes!
süti beállítások módosítása