2010.01.13. 11:29 | Szerző: -Ani-

Az újságban olvastam és nagyon jó dolognak tartom:

„Hazánkban becslések szerint közel egymillió négyzetméternyi erdő százezer fája végzi naptárként minden évben. Magyarországon elsőként a naptarshop.hu oldal hirdetett naptárcsere programot a környezet és a fák védelmében. Ennek lényege, hogy 2010 március végéig az említett oldal jelzett helyein visszaválthatjuk a 2009-es naptárakat, melyeket újrahasznosítanak. Cserébe kapunk egy kupont, amit új naptár vásárlására használhatunk fel. Aki él ezzel a lehetőséggel, s nem kukába dobja a naptárát, az ha csak egy gally erejéig, de maga is hozzájárul a fák védelméhez.
Tudta ön, hogy egy közepes nagyságú fából mintegy 170 darab falinaptár készül?
S ha belegondolunk, hogy a hazánkban regisztrált 1,6 millió különböző cég, szervezet átlagosan 10 naptárt használ fel évente, az 16 millió darab! Csak ezekért 94 ezer fát kell kivágni, és hol vannak még a háztartásokba kerülő naptárak!” (Sz. F.)

Szerintem
akkor is érdemes a címre elküldeni a naptárakat, ha az ember nem akar kuponért cserébe vásárolni, hiszen a lényeg, hogy megfelelő helyre kerül és újrahasznosítják. A postaköltség? Ugyan, ennyit csak kibír mindenki egy kis jótékonykodásra!!!
www.naptarshop.hu/vasarlas/naptarak-visszavasarlasa.html
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr441668871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisha* 2010.01.14. 21:07:01

Bizony, bizony, és hol váltják vissza a bankok által küldött A/4 bizonylatokat /min. 2 lap/, a naponta érkező reklámújságokat, újságokat, a minden évben nyomott tankönyveket, könyveket, a felhasznált borítékokat levélpapírokat......soroljam még? A fafűtésű erőművekről, még nem is beszéltünk. ......és ez így megy már több 100 éve. De, ni csak! Látok fákat, erdőket. Hogy csinálják..............?
süti beállítások módosítása