2009.06.02. 00:40 | Szerző: -Ani-

Vasárnap délután nem is tudom már hányadszor szántam rá magam, hogy megnézem a Ghost című filmet. Első férjem halála után közvetlen, láttam először és akkor a szó szoros értelmében végigbőgtem, ordítottam az egészet. No, azóta nem sikerült igazán megnéznem, mindig nekiállok így volt ez vasárnap is, de a vége előtt általában akad valami dolgom, és eltűnök a képernyő elől.
Most viszont meg kellett néznem a beszúrt videót.....szívfacsaró, nem bírom ki könnyek nélkül.
Patrick Swayze (Sam), Demi Moore ( Molly), Whoopi Goldberg (Oda).
Sam tragikusan hal meg, de a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itt hagyni az árnyékvilágot. Molly közelében marad, megpróbál segíteni a lánynak, és megpróbálja tudatni vele, hogy halála nem véletlen baleset volt. Megkeresi a spiritiszta Odát, aki szemfényvesztéssel keresi a kenyerét, és nincs tisztában médiumi tehetségével. Védekezik, de aztán segít, a gonoszok elnyerik büntetésüket, Sam pedig el tud búcsúzni végleg Mollytól mielőtt átlépi az öröklét küszöbét.
Hát ennyi azoknak, akik nem látták ezt az örökzöld, fájdalmas filmet.
Ami még szomorúsággal tölt el, hogy Patrick Swayze halálos beteg, és ahogy Samnek neki is el kell mennie.


Tegnap este újra a tv nézés mellett döntöttem.
Nagy kedvencemet vetítették, ezt is láttam már egy párszor, meg is van itthon.
A Minden végzet nehéz című filmről van szó. Állati jófilm!
Jack Nicolson (Harry), Diane Keaton (Erica), Kenau Reeves (Julian)
A film főszerepe valószínű, hogy eleve Nicholsonról lett mintázva.
Hatvanhárom éves Don Juant, sikeres üzletembert alakít, akinek a barátnői huszonéves leányzók.
Erica, középkorú, sikeres drámaíró, elvált, élete nagy részét tengerparti nyaralójukban, írogatva, magányosan tölti.
Harry legújabb kiszemeltjével, Erica lányával Marinnal, érkezik a nyaralóba, ahol szívroham éri. Nem utazhat egy ideig, Erica gondjaira van bízva.
Ketten összezárva és a csodálatos környezet hatására, romantikus kapcsolat fejlődik ki köztük. Egy esős délután szeretkeznek, ollóval vágja le a garbóját a nőnek, vérnyomást mérnek szeretkezés előtt, majd sírnak egymás mellett az ágyban.
Gyertyafénynél rántottát esznek a konyhában, először külön, utána együtt alszanak. Komikus és mégis tele van túlfűtött érzelemmel.
Harry elutazik, Erica szerelmes, szerelme viszonzatlan, napokat bőg végig.
Közben Ericába szeret a jóképű doki Julian, aki majdnem 20 évvel fiatalabba nőnél.
A történet legszebb része egyben a film vége is, amikor Harry megtalálja az éppen születésnapját ünneplő asszonyt Párizsban. Elmeséli, hogy végigtekintett az életén, hogy miért alakult így, megkereste az összes barátnőit, rengeteget utazott, míg rájött az igazságra, de Ericáért utazta a legnagyobb távolságot. Ekkor megérkezik az asztalhoz a fiatal doki.
Harry fájdalmasan nézi a szerelmespárt, majd elbúcsúznak és gyalog indul el a szállodába.
Áll a Szajnát átölelő hídon, nézi a folyót, sírva fakad, esni kezd a hó nagy pelyhekkel, és akkor a háta mögött megjelenik Erica. Happy And. Igazi szép, romantikus vígjáték.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr801158022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

androméda 2009.06.02. 10:22:50

A ghostot még kamaszként láttam, tetszett. Azóta se néztem meg, lehetőségem nem nagyon akadt rá. Jó film.
A másik filmről, talán hallani sem hallottam, olvasva a bejegyzésedet, kicsit elfutotta a pára a szememet. Jó, érzelmes film lehet.

androméda 2009.06.02. 10:27:16

Na, megkönnyeztem a filmbejátszást is.
süti beállítások módosítása