2008.09.07. 20:45 | Szerző: -Ani-

Pénteken Tónival Érden voltunk. Meglátogattuk a 97 éves Dédit, nagyon örült, elvittük sétálni, mesélt, mesélt és a szívem szakadt, sajnálom őt, amiért élete utolsó szakaszát kénytelen öregek otthonában tölteni. Meghalt mind a négy gyermeke, négy unokájából kettő, és egyedül maradt. Nálam töltött egyszer egy hónapot de egyfolytában azt hajtogatta, hogy öreg fát nem lehet átültetni, neki Érden kell élnie tovább. Sajnos a megmaradt közeli hozzátartozóinak nem kellett, nem a helyhiánnyal volt baj.... ilyenek, van unokája aki meg sem látogatja. Rajta kívül van egy másik vele egyidős néni, nagyon aranyos, ők ketten százszor különbek a fiatalabb lakótársaiknál.... mindenben. Van olyan gonosz nőszemély, aki ilyen idős néniket hazavisz, takarítani, mosogatni, kertészkedni némi aprópénzért, szerintem felháborító! Ebben az otthonban csak idős nénik vannak, hiányoznak a képből a bácsik, sokkal jobb lenne velük a hangulat.
Gyerekem hőn áhított vágyát is teljesítettük, végig sétáltunk a régi házunktól az iskoláig.
Ez volt az az út, amit jó pár évvel ezelőtt nap mint nap megtett.
Már egyikünknek sem tetszik Érd, semmilyen szempontból, harapni lehet a benzingőzös levegőt, poros, rideg. Nem bánjuk, hogy "aprajafalvát" választottuk, itt van levegő, nincs rohanás, mosolyogni is tudnak a járókelők. Nem beszélve a megalomániás házakról! Egyáltalán nem tetszenek a hivalkodó nagy házak. Házak? Némelyik csúnya erőd, vagy valamelyik kastélyunkat próbálja lepipálni..... igen gyengén.:))))
Jó mutatója ez annak, hogy a Bp. és környéke bérezése mennyire eltér a vidéktől. Szeretem ezt a 118 éves házikót, mert itt nem én vagyok a házért, hanem ő van értem!
Itt nyitva hagyhatom a kaput ha elmegyek, nyitva a garázs, nem lopják el a kötélről a száradó ruhákat. A régi szomszédaim rémtörténeteket meséltek az érdi lopásokról.
No mindegy, becsülje meg mindenki a helyet, ahol él, és örüljön annak, amilye van! :)))
....akkor olyan sokáig fog élni mint a Dédi.....


ilyen szép, aranyos egy majdnem 100 éves dédi

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr57652849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.20. 21:27:06

Nem néz ki többnek max 70-nél. Nem semmi.
süti beállítások módosítása