2008.02.21. 08:05 | Szerző: -Ani-
Tegnap este találtam a hírt, hogy holdfogyatkozás lesz ma hajnalban 4 és 5 óra között. A jelenség szabad szemmel is látható volt. Jó lett volna látni, no de ilyen korán, hát ez nem az én formám! Én még most is halálosan álmos vagyok! Olvastam viszont egy mulatságos történetet evvel kapcsolatban Kolombuszról:
Müller von Königsberg 1475-1506 közti évek, csillagászati kézikönyvet jelentetett meg a Nap, Hold és bolygók mozgásáról, navigációs adatokkal, minden hajó ezek után e kézikönyv birtokában kelt útra. Kolombusz is tanulmányozta jamaicai hajótörése idején és innen jött rá, hogy 1504. február 29.-én teljes holdfogyatkozás lesz majd. Előtte három nappal találkozott a jamaicai törzsfőnökkel, és azt a történetet adta be neki, hogy megharagudott rájuk a keresztények istene, mert nem etetik őket tovább /akkor már fél éve élősködtek a benszülötteken/ és, hogy kimutassa haragját a felkelő telihold, eltűnik az éjszakában. Magyarul elveszi tőlük a Holdat. A benszülöttek rémülten kérték a fehérek bocsánatát, amikor a jelenség bekövetkezett. Mindent megígértek, ha a felfedező visszaadja nekik a Holdat. Kolombusz bezárkózott a kunyhójába beszélni a keresztények istenével. Egy üveglencsével ellenőrizte a fogyatkozás állapotát és annak vége előtt pár perccel kijött és elmondta a benszülötteknek, hogy bocsánatot nyertek. A Hold elő tűnt és a vendéglátók jól tartották őket, míg a felmentő európai sereg megérkezett. Ez a pasi politikusként vagy üzletemberként egyaránt, megállta volna a helyét a 21.században .Aki nem látta a holdfogyatkozást, velem egyetemben azt remélem, kicsit kárpótolja ez a történet.
A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.abbcenter.com/blog_szerintem/kepek/columbus.jpg”.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr96474237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása