2008.02.20. 01:32 | Szerző: -Ani-

Borzasztó dolgokat olvastam egy hetilap hasábjain. Orvosok nyilatkoznak a riporternek a várólistákról, félelmetes, megdöbbentő számok. Évekig kell szenvedni a betegnek, míg műtétre kerül a sor, van aki meg sem éli. A riporter kérdésére, hogy eltudnák - e látni a betegeket, az orvos válasza: -Igen. Ha engedné a TVK (teljesítményvolumen-korlát). Magyarul: a kórház gyógyító tevékenységének korlátozása. Szomorú, elkeseredett szívgyógyász beszél a várólistáról és arról, hogy van aki meghal mire rá kerül a sor.
Istenem! Tényleg ezt akartuk? Abba az ilyen-olyan átkosban ez nem történhetett meg, rendszert váltottunk és ez lesz a szép remények vége?!
Napok óta itt várakozott Michael Moore: Sicko cimű filmje, hát most megnéztem.

Mindenkinek ajánlom, de tudni kell azt is, aki megnézi nagyon el lesz keseredve.
Nem rólunk szól, de azon az úton járunk, hogy nemsokára rólunk is szólhat. 250 millió biztosított amerikai állampolgárról, akiknek a biztosítása egy fabatkát sem ér, ugyanolyan kiszolgáltatottak, mint 50 millió nem biztosított társaik. Amerikában ’71 óta többiztosítós rendszer működik, Nixon evvel vitte a vágóhídra honfitársait. Politikusok, képviselők hagyták el helyüket, hogy részt vegyenek a nagy bizniszben, amit ez a rendszer kínál.
A cél a profit maximalizálása, minél kevesebb ellátást adnak, annál több pénzük marad.
Az a jó szakorvos, aki egy rakás pénzt megtakarít a cégnek. Minden pénzt, amit ráköltesz egy betegre, a cég veszteségként kezel. Kilátástalan emberi sorsokról számol be a film, mindennek ára van és megfizethetetlen. Guantánamo-i támaszponton az Al-Kaida terroristáknak luxus kórház és kezelés jár, míg a 9/11-es hősök haldokolnak.
A rendező maroknyi csapattal Kubába megy, és láss csodát ott ingyen ellátják őket. Minden kubainak ingyenes, átfogó betegellátás jár és a legjobb egészségügyi rendszerrel bírnak. A szerencsétlen amerikai nő (9/11-es hős) 1000 dolláros rokkantnyugdíjából kell, hogy megvegyen két doboz 120 dolláros gyógyszert. Kubában ennek darabja 3,20 pezó, 5 centnek felel meg. Kubában az egészségügy nem profitért működik.
Nem akarok biztosítót váltani, nekem megfelelt a meg reformálatlan egészségügy, biztonságban éreztem magam, most nem! Féltem a családom, milyen jövőt teremtünk így gyermekeinknek! Ha egyáltalán még lesz jövő!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr21474063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása