2013.01.19. 08:00 | Szerző: -Ani-

Találtam, gondoltam nem járkál minden olvasóm a Facebookon, ugyanis ott egy pár barátom már kirakta.... Szóval megtetszett, és azt hiszem itt is nagyon jó helyen lesz. Ami vicces volt az egészben, hogy az az oldal, ahonnan "lőtték" a témát, egy állati jó, kicsit afféle "indián beütésű" rendesen "kivarrt" pasi képével tálalta az egészet, szerintem semmi köze hozzá. :) Ja és azt, hogy valóban honnan való és kitől az idézet, azt elfelejtette kirakni.

Charlie Chaplin egy verssel ajándékozta meg magát a 70. születésnapján, 1959 április 16.-án. Az egyik legszebb vers az önszeretetről, ami ötven év múltával is releváns. Ő valószínűleg már tudta, amit sokan a mai napig csak keresnek-kutatnak, a titkot; Hogyan szeressük önmagunkat.

"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem.
Ma már tudom, hogy ez: "Hitelesség".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy mennyire tud bántani valakit az, ha rá akarom erőltetni a vágyaimat, miközben az idő még nem jött el erre, illetve az adott személy még nem állt készen rá, még akkor is, ha ez a személy én magam voltam.
Ma ezt úgy hívom: "Tisztelet".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy másfajta élet után vágyakozzak és láttam, hogy minden, ami körülvesz, az valójában egy lehetőség arra, hogy fejlődjek.
Ma ezt úgy hívom: "Érettség".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy minden körülmények között a megfelelő helyen és időben vagyok és minden a megfelelő pillanatban történik. Így nyugodt lehetek.
Ma ezt úgy hívom: "Önbizalom".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a saját időmet és abbahagytam a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását.
Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban.
Ma ezt úgy hívom: "Egyszerűség".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek, dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Először ezt a hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam.
Ma már tudom, hogy ez: "Önmagam szeretete".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal a próbálkozással, hogy mindig igazam legyen, és azóta sokkal kevesebb alkalommal tévedtem.
Ma ezt úgy hívom: "Szerénység".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, elutasítottam, hogy a múltban éljek és a jövő miatt aggódjak. Most, csak a pillanatnak élek, ahol minden történik.
Ma napról napra élem az életem és úgy hívom: "Beteljesedés".

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy az elmém képes arra, hogy zavarjon és beteggé tegyen. De ahogy összekapcsoltam a szívemmel, az elmém nagyon hasznos szövetségessé vált.
Ma ezt úgy hívom: "A szív bölcsessége".

Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektől vagy bármilyen problémától önmagunkkal vagy másokkal.
Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok születnek.
Ma már tudom, ez az élet! "

Chaplin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr345024428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.