2012.06.07. 21:23 | Szerző: -Ani-

Nem sok időm volt a héten. Borsóból már kifejtve majdnem öt kilónál tartunk, borsót eszünk borsóval. Nagyon szeretjük! Borsó nem ér semmit petrezselyemzöldje nélkül, de az ki sem bújt, ezért vennem kellett. Két kis csokor, amiben húsz pici csokrocska volt, 1000 Ft-ért. Őrült árak vannak!

Két dobozkával lett belőle összevágva a fagyasztóba, lemértem azt is hm.. húsz deka. Télire még kell majd vennem, remélem később piacon a néniknél olcsóbb lesz. Kapor a kertben termett, gyönyörű, imádom, élvezet volt szedni, és fagyasztóba "termelni".

Abból négy dobozzal, 55 dkg-ot vágtam össze. Babra munka nagyon, már maga a lecsipegetése is sokáig tart, de örülök neki. Apci volt a borsószedésben és fejtésben a főmunkatárs, és persze neki köszönhető a sok finomság a kertben. Épp, hogy kihevertem a náthát, szerdán reggel borzasztó vállfájásra ébredtem, azt hittem elfeküdtem, nem bírtam felemelni a karomat. Ma már hajnal óta fent vagyok, a fájdalomtól nem tudtam aludni, a nap folyamán többször elsírtam magamat. Érintésre is fáj, nem tudom mi lehet, Inno rheuma kenőcs és Flector por enyhíti a fájdalmam picit, de ha holnap reggel is így szenvedek, elmegyek a doktorbácsihoz. Ráadásul tegnap Marcit költöztettem a koleszból, már nem akar járni ebben a hátralévő pár napban. Tanárokkal, igazgatóval kellett beszélnem, a fájdalomtól összeszorított fogakkal, hősiesen tűrtem és mindenkire mosolyogtam, nem is sejtették, hogy fáj valamim és szenvedek. Így telt a mai nap is, reggel sírva, utána jövés-menés intézkedés, vásárlás, szerencsére itthon van Apci és vele mentem mindenhová. Délután megint egy kis pityergés, már csak az éjszakától félek, és titkon abban bízom, hogy mire felébredek elmúlik, mintha csak rossz álom lett volna az egész. Jaj a végén még uncsi siránkozós, negatív blogger lesz belőlem! Ezért gyorsan abbahagyom, és jó dolgokról mesélek. :) Szombaton tervbe vettük, hogy elvisszük a "két kisebb" gyerkőcünket Pestre a Vidámparkba, addig mi Apcival Szépművészeti múzeumozunk, majd együtt folytatjuk Tónival, Marcival az Állatkertben, ahol csatlakozik Bori és lehet, hogy férjem nagylánya, lányunk, Tekla is. Szóval meg kell gyógyulni, mert király hétvége következik! Majd beszámolok a kirándulásról, természetesen szokás szerint képekben. Addig még azért írok.... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr904572452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.06.08. 10:11:31

Mielőbbi jobbulást kívánok!!!
Főleg, hogy klassz hétvége előtt állsz!!! Idő jó lesz, csak vasárnapra mond valamikorra du. (?)-ra záport, jégesőt, valahol.
Imádom a kaprot, és a petrezselymet!!! Petrust én is szoktam lefagyasztani, jégkockatartókba. :)
Kellemes hétvégét!!! :) puszi

-Ani- 2012.06.08. 17:37:11

@ildsisy: Neked is köszi! Puszi! :)

jazoli 2012.06.08. 22:43:17

Jobbulást és jó kirándulást!!!

.Lobelin. 2012.06.09. 10:38:57

A héten nálunk is a borsófejtésé volt a főszerep....)
Jajj, te szegény!:( Eltudom képzelni mit érzel, volt nekem is ilyen... kb. 10 napig tartott, én egyedül még felöltözni sem tudtam, és csak Algopyrin+Voltaren dolo combóval bírtam létezni...
Köszvény??
Gyors javulást, gyógyulást Neked, és kellemes hétvégét!:) A beszámolót meg várjuk!:)

-Ani- 2012.06.10. 20:32:05

@jazoli: @.Lobelin.: Köszönöm, és hála már félig feltudom emelni a karomat.... szóval múlik! :) Köszvény? ÁÁÁÁ az nem lehet.... nem tudom, lényeg, hogy dokit idáig kihagytam és kezd rendbe jönni! :)

.Lobelin. 2012.06.10. 21:00:56

Örülök!:) én se gondoltam annak idején, hogy az, nekem többször volt, aztán egyszer egy rutin vérképnél magas lett a húgysav szintem... azóta szedem a Miluritot, néha még így is kicsit magasabb, igaz a kajára is oda kellene figyelni:) viszont azóta nem volt ilyen "rohamom":)
Persze neked egyáltalán nem biztos, h az, lehet sima megfázás, gyulladás...

-Ani- 2012.06.11. 13:22:00

@.Lobelin.: Jó, hogy ezt megírtad nekem, mert az anyukám köszvényes, és lehet, hogy örököltem a hajlamot. Bár én majdnem vega vagyok, de sok más kaja van, amit szeretek spenót, hüvelyesek stb. ezek purint tartalmaznak, látom anya mennyi mindent nem ehet. Nemsokára vár rám egy vas kontroll, és akkor megkérem a dokit, hogy nézzük meg a húgysavszintet is. Imádkozom, hogy negatív legyen! :)
süti beállítások módosítása