2011.05.04. 00:05 | Szerző: -Ani-

Rólam aztán tényleg nem mondhatja senki, hogy véresszájú feminista vagyok, ha visszanézi bárki az eddigi bejegyzéseimet inkább az ellenkezője derül ki. Elégszer „húztam le” nőtársaimat, ez nem azt jelenti, hogy elkerülték a figyelmemet az „erősebbik nem” gyengéi, hibái. Nem, bizony csak vártam a megfelelő időt, hangulatot, addig fortyogott bennem a dolog, hogy úgy érzem a mai nappal beérett, tálalhatóvá vált. Elég sokat szörföztem a blogok közt mostanság, és fel vagyok háborodva, hogy mennyi nőgyűlölő pali van! Férfisoviniszta, egoista pasasok írnak nemegyszer megvető rosszindulattal a nőkről. Mindezt megspékelve önmaguk iránt sajnálatot és szánalmat ébresztve. Mondanom sem kell, hogy általában ezen blogok szerzői elvált emberek. Kevés az a férfi, aki belátja, hogy a házasság, a boldogság két emberen múlik, és esetleg Ő is hibás lehet abban, hogy az nem működött. Amikor az ellenkezőjét olvasom, sok esetben a beismerés, esetleges önmarcangolás átlátszó képmutató színjátéknak tűnik. Több mint valószínű, hogy az is! Aztán az is érdekes, hogy nőgyűlölő barátaink, igazi átváltozó bajnokok, női blogokban kedves, szellemes kommentelőként találkozhatunk velük, és amíg a vadászidény tart, nők társaságában igazi sármos, gentlemanként tetszelegnek. Egy új kaland, vagy netán tán beköszöntő szerelem sem képes bennük megszüntetni a nők iránti megvetést, eltüntetni lelkükből a tüskéket, azért, mert nem is akarják igazán. Ezek a kapcsolatok is nagyrészt rövid időn belül zátonyra futnak, amiért megint a nő a hibás. Arról már ne is beszéljünk, hogy mit tud kiváltani az impotencia! Na, akkor lesz igazán egy férfiból nőgyűlölő, ha már nem tud…. Szomorú, de ezek tények! Nézzetek csak körül, hány szomorúszemű, boldogtalan nő van körülöttünk, főleg az idős emberek között. Ezek a nők szeretnek, beérik már a semmivel, nem vadásznak, mert nagyobb lelkükben a tisztelet és szeretet párjuk iránt, mégis bántják őket. Az én férjem is elvált ember volt, mégis egy kellemes ember, aki tiszteli a nőket, önzetlen szeretete mellett az asszony felemelkedik, kivirul, önbizalmat nyer, és nem a porba hull. A lelki eredetű potenciazavar szerintem nagyrészt ebből a nők iránti megvetésből, „rosszul értelmezett” szeretetből, szerelemből gyökerezik. Ha jól belegondolok, ezt a sok férfisoviniszta nagy egójú pasit lehet, hogy mi nők magunknak köszönhetjük, anyaként a mi „termékeink”, a mi kezünkből kerültek, kerülnek ki. Csak röviden: a fiú gyermek felnőtt koráig maximális kiszolgálásban részesül az anyja által. Az anya mindent elé rak, elkészít, ráad, szótlanul takarítja a körbepisilt WC-t, stb. Egy lány, ha körbepisilné mondjuk a WC-t, mit szólna az anyja? Hülye hasonlat, de velős! Szóval valahol, valamit másképp kellett volna, kellene csinálni.



A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr182875983

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - TROLLOK 2011.05.08. 10:59:30

CSOPORTKÉPEKA csábító új webes technológiák a közös gondolkodás korábban ismeretlen formáit teremtették meg. Pontosabban ezek lehetőségét. Az internetes kommunikáció ismert és gyakori jelensége ugyanis, hogy egy hozzászólás lángra lobbantja az indulato...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.05.04. 08:30:30

Hát... igen. Vannak ilyenek, elég sokan.
Mindig csodáltam pl. Ernyei Bélát, aki minden nőben, akit nem is ismer, azt is tiszteli. A nőkhöz szépen kellene viszonyulnia a férfiaknak. Persze vannak olyan nők, akik sajnos meg is csúfolják a női nemet, akár viselkedéséből kifolyólag, akár mással..., de ez nem általános.
Szerintem a mai fiúk, maguk eseteiből kiindulva, nem tisztelik a női nemet...
Az idősebb férfiak közül, azért még akad olyan, aki nem becsüli le a nőket.

2011.05.04. 19:11:05

Így igaz, mindig kettőn áll a vásár. És az is igaz h nagyon sok múlik rajtunk, anyákon, h milyen fiúkat nevelünk.

-nallag- 2011.05.04. 20:16:38

Fiatal vagyok, ezért csak a korban hozzám hasonlókat látom, de igazából teljesen jogos, amit leírtál. Nálunk már olyan elvárások vannak, meg fiúk által alkotott íratlan szabályok... Elvárják, hogy mindig a lány rohangáljon, a lány kezdeményezzen, a hátuk mögött pedig undorító stílusban beszélnek róluk.
Természetesen nem minden ember ilyen, hiszen vannak nagyon jó barátaim, de többségében igen.

Sokan nem csak hogy a lányokat nem tisztelik, hanem még a saját anyukájukat sem. Hányszor hallani, hogy "anyám", meg, hogy "mutter"...
Legalább azt tisztelhetnék, aki az életet adta nekik.

jazoli 2011.05.04. 21:27:36

Én ezzel kapcsolatban IS a médiát okolom. Ami onnét fröcsög... "Ez egy nedves kor, nappal vér folyik, éjjel bor"
Nem is csoda.
Én a példámmal próbálom nevelni a fiamat.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.05.05. 10:21:10

Ani, hidd el, nehéz bűnbánatot tartani, megváltozni. Légy türelmes velünk, férfiakkal! A férfisovinizmus mögött gyakran bújik meg gyenge énkép, és erről nem biztos, hogy a férfi tehet. Talán a szülei, talán a gyerekkori játszótársai, talán mindkettő. Ne haragudj rájuk, mert ettől aligha fognak megváltozni! Próbáld megismerni őket, és szeretgetni, miközben az igazságot sem hagyod el. Ezzel segíthetsz nekik, és ha nekik, akkor indirekt a nőknek is! És kevesebb szomorúszemű nő fog körülötted élni.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.05.05. 10:28:30

@-nallag-: Ej, egy kamasz fiú már próbál leválni az édesanyjáról, és éretlen társai közt persze, hogy ostobácskán viselkedik. A lányokat pedig persze hogy leszólja, hiszen erre építi az énképét, hogy ő jobb, férfiasabb. Butaságot csinál? Azt. Ingatag ez az énkép, mert nem a valóságra épül, de ÉRTHETŐ a viselkedése, hiszen ma hány fiút igyekeznek férfivé nevelni? Korunk messze elfeledkezett az igazi férfiasságról, amibe a kamaszokat bevezetik az valami rossz görcs. Pénzhajsza, lányok hanyattdöntése, piálás. Részben nem is tehet róla, hogy olyan, amilyen. Sokat lehetne erről írni. Értékőrző férfiközösségek kellenének, ahol Férfivá nemesedhetne a kamasz. Ha tudsz ezért tenni, tegyél! A világ lenne szebb tőle.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.05.05. 11:24:05

@jazoli: Én ma fogok bocsánatot kérni a fiamtól, mert megütöttem. Ő az öccsének adott egy nagy taslit, én meg neki. Kezet foghatok vele, ugyanolyan voltam, mint ő. Remélem, tanulni fog belőle, hogy egy felnőtt is hibázhat, és fontos utána bocsánatot kérni. De hogyan nevelem rá, hogy ne bántsa az öccsét...?

-Ani- 2011.05.05. 11:57:28

@zoltan1: Ígérem türelmes leszek! :)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.05.05. 15:10:53

@-Ani-: Köszönöm a beteg lelkű férfiak nevében is. Nem tudnál linket adni, hogy hol vannak ezek a sovén férfiak? Kiváncsi lennék rájuk.
süti beállítások módosítása