2015.02.11. 21:22 | Szerző: -Ani-

Megvolt a „rendes napi főtt kaja” zöldborsó főzelék, de szokás szerint este Marci gyomra meg kordult…. enni kéne valamit. Ok, bekerült a fagyasztóból a sütőbe egy pici feltuningolt pizza…
- De…. de.. utána mi lesz? Ez kevés. – jegyezte meg a gyerkőc némi csalódottsággal a hangjában.
Hm… törtem a fejem, spejz vizit, többszöri, hosszan tartó, tudálékos nézegetés a hűtőszekrénybe...
- Marci! Itt van egy zacsi túró, mit lehetne készíteni gyorsan belőle? Majd jött a felsorolása a nem időigényes, munkás cuccoknak, de egyik sem nyert.. - Ej, a kutyafáját! Írd be a Google-be, hogy: Túróval készült finomságok..
Nem írta, eszegette az épp elkészült pizzáját. No, erre gondolhatjátok, már nem sok kedvem volt az egészhez.:-)
DE végül megszületett!! Ekképpen gondolkodtam:
Van kukoricadarám, készítek egy jó puliszkát, (egy liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá 20 dkg kukoricadarát. Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük, én jó keményre főztem…. vizet mindig lehet hozzá adni, nehogy túl száraz legyen és leégjen) tepsibe simítom, azt megszórom a túróval, meglocsolom sós tejföllel, van kis kockázott baconom, azt félig kisütöm, ráteszem….
Marci rögtön beleszólt, hogy apróra vágott kolbászt is pirítsak rá. Az is meg lett, majd ezeknek a zsiradékán egy fej felszeletelt hagymát és két gyönyörű csípős, hegyes paprikát megfonnyasztottam és azt is rátettem, majd félórára betettem a sütőbe. És megszületett a fincsi vacsi! Jó sok zöld félével, csalamádéval körberakva, mennyei eledel, és nincs is benne annyi „szörnyű egészségtelen”, amit este ne szabadna megenni. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr87162799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alliteracio · http://napipuszi.blog.hu 2015.02.12. 08:38:47

Ez nagyon jóóóóó!!
Hű de ügyes vagy, ki fogom próbálni! :D

ildsisy 2015.02.12. 09:42:29

Jó kis igazi magyaros régies fincsi étel!!! Megfogom csinálni majd, de nincs nekem kukoricadara :( most már vennem kell! :)

-Ani- 2015.02.12. 18:25:54

@alliteracio: @ildsisy: Mivel elég sokat készítettem, ma Gábor fiam is evett belőle hidegen.... nagyon ízlett neki. :)
süti beállítások módosítása