2014.01.27. 21:46 | Szerző: -Ani-

Itt is esett.... gondoltam megemlítem én is, ha már akkora szenzáció vált belőle az utóbbi napokban, bár hazánk eme tájékán elég kicsinykére sikeredett a havacska. Hideg az annál nagyobb van! Bandus éjszakánként a bejárati két ajtó között alszik, Dönci pedig bent van. Napközben többször kiengedem, csatangol, elvégzi a dolgát és már fut is be a jó meleg házba. Hálószoba tilos, nappaliban heverészik és játszik. Hihetetlen mennyire okos cica, ha megkérdezem, hogy hol a labdája, keresni kezdi, és megmutatja hová gurult be. A cipőket fűzőjüknél fogva húzza, a játékokat szájában hurcibálja egyik helyről a másikra, konyhapultra sosem megy föl, még nem is akart. Mostanában az egyik kedvenc foglalatossága a mosógép nézés. Nem értem mi van benne olyan érdekes, leül mellé, de még csak nem is az "üveges" betöltőnyíláshoz, ahol van legalább látnivaló, csak mellé, nézi, hallgatja, majdnem az egész mosóprogramot végigüli.... jó mozi. :-)

Szokott tévét is nézni, szereti a meséket, és a porszívózástól sem fél, abszolút nem zavarja, sőt amerre megyek jön utánam, és pofozza a szívócsövet meg a kefét.
Hétvégén teljes "offline állapotban" voltam, vagyis csak gépileg, mert végre valamennyire kikecmeregtem a megfázásból és ettől igen aktív állapotba lendültem, finomakat főztem-sütöttem.
Szombaton francia hagymalevest készítettem, töltött pipicombbal, zöldséges körettel, a desszert poharas csokoládékrém volt. Persze minden "egészséges módra", egyedül a töltelékben volt zsömle, és a poharas krémben egy pici cukor, amit a hozzáadott pudingpor tartalmazott, a többi édesítővel helyettesítve. Jah és a hagymalevest én csak "üresen" ettem, többiek a szokásos pirítós, sajtos díszlettel. :-)
Vasárnap zelleres burgonyakrémleves, (laktózmentes tejszínnel) családnak pirított kenyérkockákkal, szombati pipicomb tepsis sült zöldségekkel, és a desszert madártej volt. A madártej szintén cukor nélkül, édesítőszerrel készült, és fincsi lett, bár én a tej miatt csak picit belekóstoltam.

Poharas krémről nem készítettem képet, mire kapcsoltam, addigra eltűnt. :-)
Már nem vagyok annyira szigorú magamhoz, csak még olyan jó.... megfogadtam, hogy vannak ételek, amiket bár szeretek de mégis ha lehet, és kibírom kerülni fogok, max. ritkán picit, de akkor a legjobbat belőle. ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr555785603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katici 2014.01.28. 07:38:43

Mmm, nagyon guszta! (nem a cicára gondoltam :))
Milyen jólnevelt Döncid van!
Anyukám macskája a mosógép tetején maszíroztatja magát :)

ildsisy 2014.01.28. 10:53:13

Lájk! (itt nagyon hiányolom a blog hu-n a smile jeleket!!!!!!!)
És Nyami poszt!!! :) Puszi!

-Ani- 2014.01.28. 18:25:50

@Katici: Jól nevelt, de meddig? Remélem még sokáig így lesz. Mosógép maszír.. :) :) jaj de jó! :)
@ildsisy: Bizony jó lenne itt is nyomni a lájkot! Köszi, puszi!
süti beállítások módosítása