2012.10.31. 07:00 | Szerző: -Ani-

Imádok aludni! Bagolytípusú ember lévén, nekem szenvedés a korai felkelés, iszonyú nehéz "magamhoz térni", belecsöppenni a való világba. Tornát, meditálást javasolnak a szakemberek, hideg zuhanyt és megannyi "jóféle" receptet, én is sok mindent kipróbáltam már e művelet megkönnyítéséhez. Van egy nagyon aranyos, egyszerű művelet, végül is kicsit meditáció, szerintem jó dolog, bevált, nemrég még az újságban is olvastam hozzá hasonlót. A világon az egyik legjobb dolog, ha reggel besüt a napocska a szobába, mert akkor igazán teljes ez a fajta relaxálós ébredés. Jó kényelmesen helyezkedj el az ágyban, próbálj úgy feküdni, hogy a napfény érje az arcodat. Mindenesetre képzeld magad egy napfényes rétre, fekszel a fűben, hallgatod a madarak énekét, látod magad felett a bárányfelhőket, érzed amint a szellő lágyan simogatja a bőrödet, de főként a Nap sugarait érzed, a bőrödön, ahogy melegít, feltölt energiával. Nem ér visszaaludni! Ezért ne tartson sokáig, nem nyaralunk! Amikor már magadba szippantottál minden energiát, szép lassan, gondolatban sétálj vissza a szobádba. Meglásd sokkal könnyebb így a felkelés, izgisebb, érdekesebb, és színesítheted saját ízlés szerint. Ne feledd, ahogy indítod reggeled, valószínű, hogy olyan lesz az egész napod! Én a Nap erejét hívom segítségül, ami meleget, egészséget és örömet sugároz.
Még a mindennapokhoz:
Saját magadnak kell megtapasztalnod, választ adni önmagadnak, hogy neked mit jelent a boldogság:
- A boldogság a belső békéből fakad.
- A boldogság a testi és a szellemi túléléshez szükséges egyszerű dolgokban rejlik.
Legyen szép a napod!

napocska.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr324878817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2012.10.31. 19:52:19

Az én módszerem 23 fekvőtámasz :)

-Ani- 2012.11.01. 15:13:14

@jazoli: ÁÁÁÁ!.... igazi FÉRFI! :)

-nallag- 2012.11.10. 09:07:14

A meditáció nagyon jó reggelente, bár nekem néha sikerül belealudnom. :) Olyankor kapom is elő a kávé helyett a ginseng teámat, és az kellően felpörget. Ha pedig ez sem, akkor nekem is a torna jön. :D

Ha pedig nagyon nincs kedvem kikelni a jó meleg ágyikóból, mert csúnya idő van, akkor sorra veszem, hogy mi lesz aznap, kikkel találkozom azok közül, akiket nagyon szeretek, aztán meg arra gondolok, hogy milyen jó is, hogy ők vannak és ismerem őket, és máris alig várom, hogy kikeljek az ágyból, hogy minél előbb indulhasson a nap. :)
süti beállítások módosítása