2012.02.23. 22:29 | Szerző: -Ani-

Tele van a hócipőm már a téllel! Mindig olyan szépek a körmeim, viszont egy ideje törik, minden baja van. Azt hiszem közre játszik a hideg, no és persze pótolni kéne egy-két vitamint. Rám és szerintem sokunkra jellemző, hogy nem a megelőzésre törekszünk, hanem akkor „sikítozunk”, ha már baj van, pedig évről-évre ugyanazok a problémák tél végén, az egész testünk dupla odafigyelést kíván.
Naponta többször masszírozzuk meg kezünket és ujjainkat, hogy javítsuk a vérkeringésünket. Szedjünk kovaföld készítményt, összetevői erősítik a köröm szerkezetét. Fordítsunk külön figyelmet a körömágyra, ez táplálja a körmöket. Ne vagdaljuk a körömágybőrt ész nélkül, elég, ha áztatás után narancsfapálcikával visszatoljuk. Jófajta, tápláló krémeket is lehet rá kapni, amikor csak tudjuk, krémezzük. Az acetont szigorúan kerülni kell, mert rettenetesen szárít, nekem a lakk is kiszárítja.  
Ami még nagyon fontos, hogy a körmeinket lehetőleg ne vágjuk, hanem reszeljük, és nem árt erre a célra jó minőségű reszelőt vásárolni (megéri az utánajárást és a beruházást!). Mindig csak egy irányba reszeljük a körmöket (a köröm bal és jobb szélétől a közepe felé), nekem mindig olyan nehezemre esik, és ha sietek bizony ide-oda húzogatva csinálom….:)
Biztos láttatok már csúf megsárgult körmöt a rendszeres lakkozástól, huh de ronda tud lenni! Van rá egy jó recept: Áztassuk körmeinket 1-2 evőkanál szódabikarbóna- vizes oldatban, körömápolás előtt.
Megfelelő és táplálkozással is befolyásolhatjuk körmeink minőségét. A jód (tenger gyümölcsei, nagyon szeretem, enném minden nap) gyorsítja a növekedést, a vas (tojássárgája, sárgabarack) egyenlíti a felszínt,  a szilícium (szilva, hagyma) ellenállóbbá teszi, míg a H vitamin (szójabab, dió, füge) erősíti a töredező körmöket.
Köröm olaj házilag:
Egy evőkanál olívaolajat keverjünk össze ugyanennyi ricinusolajjal és pár csepp citromlével.
Sőt, néhány csepp E-vitamin olajjal is felturbózhatjuk. Vatta segítségével kenjük a körmeinkre, masszírozzuk bele.

A selymes fényű, sima, ívelt formájú, ápolt köröm festés nélkül is dísze a kéznek...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr204188583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.02.24. 08:59:35

Jó tanácsok, jó ötletek. Köszi!
Szép a fotó! :)
süti beállítások módosítása