2011.10.17. 22:49 | Szerző: -Ani-

Anyukám már lassan egy hónapja gyengélkedik, övsömör jött ki a fejére. Ilyet még sosem láttam! Kicsi vízhólyagocskák, herpeszek lepték el a homlokát egész a szeméig. A látása is veszélybe került. Kicsit a kezdetekről: A háziorvos pénteken kezünkbe nyomta a "maszek" bőrgyógyász telefonszámát aki kedden rendel. Vasárnap már rohantam Anyával Szombathelyre a sürgősségi ügyeletre annyira rosszul volt. Ott pont az a bőrgyógyásznő nézte meg, szidott minket, mint a bokrot, hogy előbb kellett volna orvoshoz kerülni. De hát voltunk! Hétfő szemészet Celldömölk, fejcsóválás, szemcsepp, új időpont. Egy hét múlva szemészet, fejcsóválás, javulás, új időpont novemberben, beutaló neurológiára. Közben kínok kínja, szegény Anya szenvedett, fájdalomcsillapítók, és a szörnyű mellékhatású gyógyszer. A hólyagok elmúltak, neurológián azóta háromszor jártunk, gyógyszerek, abból egyiket csak azért váltottuk ki, hogy azt mondja az orvos, hogy mégsem kell, három hét múlva kontroll. A lényeg: Tanácsokkal sehol nem látták el, azért is Celldömölkre citálják, hogy ránézzenek és azt mondják: - Na jól van, szépen javulgat, de hosszadalmas és még sokáig fog fájni! Hát ennyi! A november 8.-án esedékes szemészetet nem lehet összehozni egy napra a november 9.-én lévő neurológiai kontrollal. Mit számít, nyugdíjas, az idejéből kifér a húsz kilométernyi mászkálás. Aha! Én viszem, mert bizonytalan a járása, nem is tudna egyedül menni, ráadásul soha nem kerülünk be az előjegyzett időpontban, rámegy az egész délelőtt! Brr! Ezeknek nincs anyukájuk? Vagy szívük? Ennyire szervezetlen vacak az egészségügy! Anya elhagyta a bankkártyáját, bementünk délelőtt a bankba is. Ott beintettek neki egy jó nagyot, nem férhet a számlájához mert lejárt a személyi igazolványa, és ha nincs jogsija, akkor nem tudja igazolni magát. Kérdem én, akkor minek az aláírás minta stb. A kártyát nem tilthatja le, ott a helyszínen az OTP bankban, helyette kezünkbe nyomtak egy telefonszámot, azon lehet, kell, mert különben a kártyát "élőnek" tekintik. FÚJ! Én végül, mint meghatalmazott hozzáférhettem a számlájához. Innen elmentünk az okmányirodába, ahol szerencsére nem kellett nagy sort kivárni az elutasító seggberúgásért. - Van érvényes jogosítványa? Ja, nincs, akkor vissza kell jönnie egy születési anyakönyvi kivonattal, mivel már lejárt a személyi és ez a szabály. Ha betölti a hetvenet, akkor majd kap ötven évre szóló személyit. Őrület! No ekkor elmondtam, hogy holnap megy vizsgára az autóm, de betelik a forgalmi, meséljék el mit kell csinálnom.
Hohohó! Nem olyan egyszerű ez sem kérem! Kell egy időpont, majd 6.900 ruppó, papírok és a leszerelt hátsó rendszám. Miért ilyen a forgalmi? Direkt csinálják szerintem így, mert ez is egy biztos sarc az államnak. És persze szintén Celldömölk november 2.-án. Beköltözöm Cellbe, a szakrendelők és az okmányiroda közé, a bank is ott van pont középen. Minek az internet, egyáltalán a számítógépes rendszer, ha sehol semmit nem tudnak általa könnyebben megoldani! Tele van a hócipőm! Magyarország! "Legyél a holnapban rejlő bizonyosság! Én csak az életem bízom rád!"

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr313310567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.10.18. 14:27:43

süthetne már rátok a nap, legalább egy kicsit :( sok lesz ez..:(((

-Ani- 2011.10.18. 20:22:44

@csacse: Köszönöm, már oszlanak a felhők..... legalább is azt hiszem. :)

alliteracio · http://napipuszi.blog.hu 2011.10.23. 17:03:39

Anikám ezt még végigolvasni is fájdalmas volt, nemhogy végigélni, végigcsinálni! °.°
Mindamellett mérhetetlenül felháborítónak tartom mind a rendelőkben, mind a többi "hivatalokban" folyó káoszt... :(
Sajna volt benne részem nekem is, bőven. :(
Anyukádnak kívánok mielőbbi gyógyulást, neked pedig türelmet, kitartást a továbbiakban. Már ha van még. ;)
Puszi!
Ági

-Ani- 2011.10.24. 20:44:25

@alliteracio: Köszönöm szépen! Akad még egy kicsi.... :)
süti beállítások módosítása