2009.02.13. 10:47 | Szerző: -Ani-

A Forma-1-ben és a technikai sportokban kimaradt a 13-as szám.
A KLM-nél a repülőgépeken nincs 13. sor, az amerikai felhőkarcolókban egyszer azt hallottam nincs 13. emelet, a kórházakban 13-as számú kórterem.
Érdekes, valakinek szerencsét hoz ez a szám és a szerencsében hisz, valaki pedig fél tőle.
A férjem péntek 13.-án született és hiszi, hogy neki ez a szerencsenapja.
Én ma mindent úgy terveztem, hogy ne kelljen itthonról elmennem. :-)
No, nem azért mert..... én is a szerencsés péntek 13-ban hiszek, de......
Rengeteg butaságot lehet ezzel a nappal kapcsolatban olvasni, komoly emberek reszketnek tőle.
Van némi haszna is a babonának, mert aki úgy dönt, hogy kidugja az orrát otthonról, az sokkal óvatosabban közlekedik, az üzleti életben és mindenben jobban ügyelnek a részletekre.

Azt olvastam, hogy Napóleon sosem vacsorázott tizenharmadmagával, Roosvelt sem engedte meg, hogy tizenhárman üljenek az asztalához. Ha szükséges volt a titkárnőjét ültette be tizennegyediknek.
Hú! Most aztán már elég ezekből a hülyeségekből, mert a végén még én is ágyban töltöm a napot ahogy azt sok száz amerikai teszi ezen a napon.
Még a tökéletesség kedvéért :-) ezt beollózom nektek:


"A pénteki nap és az önmagában is veszélyes tizenhármas szám egybeesését azonban szinte mindenütt baljós előjelnek tekintették. Freiának, a szerelem germán istennőjének nevét a péntek megnevezésével (németül: Freitag, angolul: Friday) hozták összefüggésbe a németek, ezért a nap kiválóan megfelelt a szerelmi mesterkedések idejének, valamint a fennálló szerelmi kapcsolatok megszilárdítására, természetes vagy mágikus módon. Ezenkívül kedvezett mindenféle gyógyításnak, ráolvasásnak, kúraszerek készítésének.
A pénteki napot általában szerencsétlennek tartotta a magyar néphagyomány. Nagypénteken Krisztus keresztre feszítésére, kínszenvedésére és halálára emlékezik a keresztény egyház, és ezért van gyász és böjt. Ennek a napnak a szerencsétlenségét vetítették rá a többi pénteki napra is. Úgy vélték, hogy a pénteken kezdett vagy végzett munkán nincs áldás. Pénteken, különösen nagypénteken nem sütöttek kenyeret, mert az kővé válna. Azt tartották: aki pénteken nevet, az vasárnap sírni fog."

Szép napot! :-)

zoldszemu_titu.jpg
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr99940622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.02.14. 18:36:25

Tényleg egy rugóra jár az agyunk:)

androméda 2009.06.04. 21:22:48

Elég nagy butaságnak tartom ezt a péntek tizenharmadiks dolgot. Sose sdzoktam figyelni mikor van.
Jó a cicus képe!
süti beállítások módosítása