2008.10.13. 12:10 | Szerző: -Ani-

Október 8.-án különös véradásról szólt a bejegyzésem. szerintem.blog.hu/2008/10/08/veradas_vagy_alkohol_vetel
10.-én a Szabad Föld-ben ezt olvastam, érdemes elolvasni:

"Inkább Ausztriába megyünk és pénzért adjuk vérünket, ahol esetenként akár tízezer forintnak megfelelő eurót lehet kapni az osztrák vérellátó szolgálatoknál – egyre inkább ez a gyakorlat kezd elharapózni a Dunántúlon.
Balla Tibor, a Magyar Véradók Szövetségének elnöke évek óta azért kardoskodik, hogy nálunk is fizessenek azoknak, akik a karjukat nyújtják. Szerinte a lakosságot igazán a pénzzel lehetne motiválni. Törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy nálunk is egy alkalomra ötezer forintot fizessenek. Kérését eljuttatta a szakminisztériumba, sőt Brüsszelbe is.
Magyarországon a hatvanas évektől térítésmentes a véradás. Hazánkban átlagosan évente 450 ezer egységnyi vért vesznek le, ebből 30 ezer egységet a Győr-Moson-Sopron megyei önkéntesek adnak. Sopronban és a hozzá tartozó 40 településen példaértékűen magas a „véradó kedv”. Itt a népesség nyolc százaléka (mintegy nyolcezer ember) rendszeres véradó. A nők évente háromszor, a férfiak évente ötször ajánlkozhatnak. Két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie.
Megfigyelték, hogy a rendszeres véradók körében alacsonyabb a rákbetegség aránya, mint a nem véradók között. Már csak ezért is megérné legalább félévente elmenni. Az egész nem egészen félóra. Vérünkkel három ember életét menthetjük meg. Ez igencsak jó érzés. Jutalom nélkül is."

Rendben, fizessenek érte! Még több "csöves" fog elmenni, de ha már térítéses jobban meg kéne nézni a véradót! Saját egészsége érdekében is, mert nem hiszem, hogy nekik annyira jót tesz, nem védi meg őket a máj cirózistól. Megoszlanak a vélemények az írásommal kapcsolatban......de hát ki-ki döntse el, nekem ez a véleményem!

Címkék: blog szerintem véradás  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr53711372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása