2008.10.08. 07:00 | Szerző: -Ani-

Mik vannak! Őrület!
Amit most leírok, csak mint laikus, de felháborít.
Van egy asszony, aki alkoholista már hosszú évek óta, agyon bagózta magát, részben hajléktalan, de mindíg akad aki befogadja. Ez a nő hallotta, hogy véradás van, még fizetnek is érte 600 forintot, elment. Adott vért, de az alultápláltsága miatt délután rosszul lett, leesett a vérnyomása stb., csalánba nem üt a ménkű, már jól van.
Miféle vért tudnak egy ilyentől levenni?
Találnak-e vért egyáltalán az alkoholjában, hisz előtte való nap is totálkáros volt?
Ki az aki ezt felülbírálja, nem lát a szemétől, és engedélyezi?
Arra nem gondolnak, hogy a társadalomnak sokkal több baja lesz vele egy vérvétel után, ha a gyengeség miatt lebetegszik?
Ja! Ő kap ellátást, pedig nem fizetett soha életében TB-t!
Nekem havonta fel kell adnom ha van munkahelyem, ha nincs! Érdekes!
Nagyon szép és fontos dolog a véradás! Gondoljunk csak arra, nekünk és szeretteinknek is bármikor szükségünk lehet vérre, hányszor kérik a lakosság segítségét egy ritkább vércsoportnál!
Nekem is ilyen ritka vércsoportom van, sajnos állandóan kűzdök problémákkal, vérszegénység, vashiány.... de volt már rá példa, hogy kellett adni, mentem és adtam, mi sem természetesebb! Ez a dolog viszont most felkavart!
Szerintem más is így gondolja....

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr22700983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garabonciás 2008.11.20. 21:28:00

Szerintem, ha más is úgy gondolná, mint te, csak szőke-kékszemű árják volnának a földön.
Szerencsére nem így van, mert ahogy írod, mindig van, aki befogadja azt a galád ilyen-olyan asszonyt. Még van remény.
Egyébiránt: ha alkohol van a vérében, vagy bármi bibit találnak, nem fogják beléd pumpálni a nedűt. Ez elég egyértelmű, nem?
Szerinted ki vállalná fel manapság...
"Arra nem gondolnak, hogy a társadalomnak sokkal több baja lesz vele egy vérvétel után, ha a gyengeség miatt lebetegszik?"
Nem, nem hiszem, hogy ilyesmire túl sokan gondolnak. Mármint ép érzésű emberek.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.23. 21:19:39

Na most elgondolkodtam. Mert jogosnak érzem, amit Ani leírt, hiszen talán nem kéne vért venni attól, aki alig áll a lábán. Én gyógyszert szedek, évek óta nem adhatok vért. Meg jogosnak érzem a haragot, hogy ez a nő tényleg kolonc, teher a társadalom nyakán. És tehetne ellene, de nem tesz. Persze sokminden szólhat amellett, hogy miért nem kér segítséget, de van segítség az ő bajára!
Az ép érzést ne tessék összekeverni a gyámolgassuk csak szegényt! sokszor hamis érzésével. Mert ki tudja nem-e az segítene neki, ha nem lenne, aki befogadja, és ő végre magába nézne, hogy vajon miért? És talán elmenne elvonóra meg olyan közösségbe, ahol segítenének neki talpra állni. Kemény szavak, talán nincs is teljesen igazam, de ha már évek óta csak teng-leng a világban, hiába a jóakarat, nem változik, akkor lehet, hogy a keménység segítene. Vagy végleg elveszejtené, ez is lehet. Mondom, lehet, hogy nincsen igazam.
süti beállítások módosítása