2011.10.03. 03:16 | Szerző: -Ani-

Előző bejegyzésemben írtam arról, hogy nem akarok rossz dolgokról blogolni, de mégis kénytelen vagyok. Nem rakhatok be szerelmes verseket, dalokat, szmájlikat, amikor a férjem kórházban van. Mivel ez egy optimista blogja, ezért azt mondom, hogy minden rossznak a jó oldalát kell nézni. Tamáskám szombat reggel rosszul lett, epegörcsnek tűnt, délutánra ez el is múlt, majd éjszaka ki kellett hívnom az ügyeletet. Rázta a hideg, de így még fázni embert nem láttam, másodpercek alatt kúszott fel a lázmérő 39°C-ig, majd egy szem lázcsillapítótól le is ment. Az ügyeletes doktornő vakbélre gyanakodott. Én már túl vagyok rajta, de minden embernél más-más tüneteket produkál, Tamáskámnál sem volt ak egyértelmű tünetek. Kaptunk beutalót, de az én Apcim csak reggel akart kórházba menni. Férfiak! Nem kapkodják el! Reggel bementünk a szombathelyi kórház sürgősségi ügyeletére, hasi ultrahang, hasi röntgen, vérvétel..... mindez délután fél kettőig tartott. Iszonyú! Végül eldöntötték, hogy vakbél műtét lesz. Befeküdt Apci a sebészetre, én hazajöttem ellátni, megetetni, megitatni :) becsomagolni Marcust, akinek estére kellett visszamennie a koleszba, Szombathelyre. Együtt mentünk vissza, de előtte a kórházba. Közben Tamáskámat megműtötték, műtét közben kiderült, hogy a vakbele perforált, de minden rendben, egy helyett három kicsi és egy nagy vágás van a hasikáján. Kapja az antibiotikumos infúziókat, és remélem nemsokára már csak egy rossz emlék lesz majd mindannyiunk számára ez a dolog. Hogy mi ennek a történetnek a jó oldala? Végig arról írtam..... most már minden rendben.... rosszul is végződhetett volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr283273419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antigocsi · http://emigrante.freeblog.hu/ 2011.10.03. 17:42:53

Ha már mindenképp a jó oldalát szeretnéd látni az esetnek gondolj arra, h száz évvel ezelőtt a vakbélgyulladás halálos volt, mivel a vakbélműtét, ami ma már rutinműtét, egészen addig nem volt kivitelezhető. A párod egy olyan dolgot hever ki pár nap alatt, amibe dédnagyszüleink korában az emberek belehaltak. Ha ebbe belegondolunk, akkor talán az orvosokban sem csak a hálapénzt eltevőket látjuk, hanem a mink és szeretteink életét megmentőket. Csak már annyira megszoktuk mindazt, amit nekik köszönhetünk, h természetesnek vesszük, és úgy várjuk el tőlük az életünk megmentését, hogy még a hálapénzt is sajnáljuk tőlük, holott anélkül sokévnyi kemény tanulás után annyit se keresnének, mint egy biztosítási ügynök.

-Ani- 2011.10.03. 21:13:31

@antigocsi: Én is és a nagyobbik fiam is túl van már ezen a műtéten.... nekem is perforált, de fiatalabb voltam, már a műtőasztalon történt, könnyebben viseltem. A paraszolvenciát sosem sajnáltam, bizony megfizethetné jobban az orvosainkat és az összes egészségügyi dolgozót az állam......

jazoli 2011.10.04. 07:19:53

Húhh! De jó, hogy szerencsésen végződött. Most legalább pihenhet pár napot! Jó lábadozást!

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.10.04. 20:30:52

antigocsi, orvos vagy? Én sajnálom az orvostól a hálapénzt, pláne amilyen pofátlanul némelyek ki is követelik, és nem keveset! Van fizetése, mint nekem is, és az átlegbérhez képest nem olyan rossz az orvos keresete.

suzildi (törölt) 2011.10.05. 09:54:36

Szerencsésen végződött!!! További jobbulást kívánok!
Nekem pár évig húzódott a vakbélműtét... az ügyeletes orvos mindig azt mondta, ne egyek olyat ami okozza... PERFORÁLT volt, már nagyon rosszul voltam, hányinger, minden végtagom elzsibbadt... borzasztó volt... de megúsztam!!! (azonnal műtöttek...)

szittyazoli 2011.10.16. 20:50:47

remélem most mire, ideértem és elolvastam, vastagon túl vagytok a "baj" nehezén. jobb egészséget kívánok férjuradnak!

-Ani- 2011.10.17. 20:10:35

@szittyazoli: Köszönöm, már javulgat! :)
süti beállítások módosítása