2011.04.11. 19:39 | Szerző: -Ani-

Olyan jólesett kint lenni az udvaron, tettem vettem persze afféle hétfői hangulatban. Majd késő délután leültem a nyugágyba, ahol szokás szerint mama cicc, az én öreg Franci cicám bemászott az ölembe. Először dörgölőzött, majd dorombolva olykor el-elszundikálva ült a combomon. Bandi lefeküdt mellénk a földre és ebben az idilli környezetben néztük hárman a kertet, hallgattuk a madarak énekét. Hétvégén Apci levágta a füvet, harsány zöld az egész udvar, virágzik a fehér és sárga nárcisz, és tele van a bokrok alja ibolyával. Évről-évre egyre több van belőlük, nem tudom, hogyan kerültek ide, nem lilák inkább kék és fehér a szirmuk talán kicsit nagyobbak is korai társaiknál. Néztem a fákat, a hatalmas fűzfa, zsenge zöld hajtásaival, lelógó friss zöld fürtjeivel, amik eltakarják a régi vaskos, néhol elszáradt ágakat, olyan, mint egy érett asszony, akit hatalmába kerített újra a szerelem. Tán a mellette levő ifjabb nyárfa lehelt csókot a nyakába. Úgy fest a kert, mint egy bálterem. A fűz és nyárfa mellett, hatalmas zöld szoknyában pompázik egy középkorú fenyő asszonyság, féltőn húzza magához gyönyörű szőke fürtös zsenge, első bálos aranyeső leánykáját. Tőlük kicsit arrébb a szőke szépséges nővére, rózsaszín fodrokban tündöklő japán birs kokettál, egy méregzöld bársony kabátos kecskerágó ifjúval. A terem szélén két igen idős, már matuzsálemnek számító bölcs ciprus, és fenyő apó álldogál, barna és zöld, széles kihajtójú hosszú frakkban, beszélgetnek, és kritikus szemmel bámulják a bálozó fiatalokat. A szomszédból áthajló cseresznyefa, akár Hamupipőke a tündértől kapott csodálatos, tündöklő csipke ruhájában riadt, kíváncsisággal tekintget be a bálterem ablakán. No, hát így álmodozva bámészkodtunk, míg szép lassan ránk esteledett…..

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr172818279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2011.04.12. 09:19:39

A költészet napjának megfelelően írtál:)
Nagyon tetszik (nekünk)!

szittyazoli 2011.04.12. 17:39:08

"mint egy érett asszony, akit hatalmába kerített újra a szerelem. " "mellette levő ifjabb nyárfa lehelt csókot a nyakába".

Hihíjnye belevaló kis nő vagy Te Ani :)...ez ám az élet (szeretet)! :)
azt hiszem este mikor is végre bementél a kertből a Te "Apcidnak" alaposan fel kellett hogy kösse a gatyakorcát. (úgymond ;)
Nagyon szép volt, nagyon tetszett, nagyon szerettem...Köszönöm.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.05.31. 06:11:50

Nagyon ügyes írás, jó leíró részekkel. Ötletes, nem is gondoltam, mikor elkezdtem olvasni, hogy ennyire tetszeni fog.
süti beállítások módosítása