2010.07.12. 21:39 | Szerző: -Ani-

Azzal kezdődött a napom, hogy egy barom kifordult elém az útra, csak a másik oldalra nézett, amerről én jöttem arra nem. Az én ügyességemnek köszönhető, hogy nem csapódott belénk, egy hirtelen mozdulattal áttértem az út baloldalára, és a másik mozdulattal már vissza is hoztam az autót, szerencsére nem volt szembejövő forgalom. Anya az egészből csak egy kurflit vett észre, meg a halálsápdt arcom. APEH irodában, már vagy ötödször ugyanabban az ügyben:
- Nem értem, hogy miért csak a 2010-es TB befizetéseimet törölték, és fizetik vissza, mi van a 2009-es öt hónappal, amit az osztrák biztosító fizet, azt miért nem kapom vissza?
- Hm.. még egyszer megnézzük! Tényleg visszakapja, ki is ment a határozat, sőt egyszerre a kettő, de nem vette át senki.
Érdekes, az valahol elveszett… Röpke másfél óra várakozás, 40 fok melegben, újabb papírok aláírása, de vissza kell jönni, ha az is hatályba lép, és újra kérelmezni a visszafizetést.
- Oké, de be kell fizetnem egy ingatlanvásárlási illetéket, nem lehet átkönyvelni oda a pénzt?
- Nem, nem lehet!
Mi a fene van itt? Miért nem lehet? Bürokrácia a javából, ugráltatnak mindenért. Szerintem abban bíznak, hogy belefáradok és lemondok a pénzről. Hát abból nem esznek! Postán minden ablaknál sor, az egyiknél megüresedik, átlépnék, erre elgázol egy mogorva, ronda nyugdíjas néni, aki jóval utánam jött. Már az előbbi hivatalban megedződve, nem ordítottam, szépen mosolyogva megvártam, míg Vasorrú Bába befejezi a csekkbefizetéseit. És ki vannak akadva a nyugdíjasok, hogy nem szeretik őket! Az egyik áruház pénztárosa már csak hab volt a tortán. Még hogy nem irigyek a nők egymásra!? Dehogynem! Húszszor végigmért, afféle kanál vízben megfojtalak tekintettel, utána már csak dobálta az árut, mint egy állat. Ha félre álltam volna, tuti földön landolt volna minden. Igyekeztem kedves és megértő lenni vele, azt hiszem ezzel még jobban felbosszantottam, de hát úgy kell neki! Egyedül a háziorvosnál nem ért semmi atrocitás, kielemezte a leleteimet, megdicsért, hogy jól nézek ki, és vastartalmú étrendet ajánlott a kókadozó vérképem láttán. Amúgy minden rendben, csak melegben ne lépjen ki az ember otthonról, mert sok a hülye. :)



Tenger/saját fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr42147513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2010.07.12. 23:52:55

Az élet csodaszép:)
süti beállítások módosítása