2010.06.12. 21:36 | Szerző: -Ani-

Vendégeim voltak Érdről, barátnőm és a párja, csütörtökön jöttek és ma mentek el. Jól éreztük magunkat, mindennap hajnalig beszélgettünk. Marcusnak befejeződött a suli, jövő héten évzáró. Nagyon meleg van, napközben ki sem lehet lépni a házból, viszont este jó kint ücsörögni. Marci ma egész nap strandolt, a szomszédban van Borgáta fürdő, csak át kell sétálni a hegy alatt. Egész jó, de én akkor is csak a nyilt vizi strandokat szeretem.
Érik a borsó, már harmadszor szüreteltük. Imádom szedés közben eszegetni, pucolni kevésbé, mert csúnya lesz tőle a körmöm. Apci nagyon aranyos, mert ha itthon van azt legtöbbször ő csinálja. Nem fagyasztom be, mert nem is ültet Tamáska annyit, pont azért mert úgy nem szeretjük, ez így finom, fagyasztottat lehet venni is, abban pedig a gyári finomabb. Az ott a képen egy szép nagy tál, fejteni való. Nézzük csak meg a következő képen, mi lett belőle?
Mintha kevesebb lenne. Nem értem...
Pedig én fejtettem, és senki nem járt a közelemben. :)
(Na azért ez sem kis tál.) Mindenesetre nagyon fincsi leves készült belőle tegnap, barna és fehér csiperke gombából tejfölös gombapaprikás volt hozzá, nokedlival, és szintén a kertből szedett fejessalátával. Gyöngyi megtanított csokoládékrémet készíteni, hű valami csodásat varázsolt, nem töltöttük piskótába, hanem hidegen poharas krémként ettük.
Lassan tényleg kiérdemlem a Gombóc Artúr II. címet.
 

Címkék: blog fotó szerintem  |   | 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr242077079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2010.06.12. 21:44:04

Bocsánat Ildsisy véletlenül rossz szerkesztésben lévő bejegyzésbe kommenteltél. Bemásolom, amit írtál:
ildsisy 2010.06.12. 20:45:04
De finom is a friss zöldborsó! Még idén újból nem csináltam finom levest, már alig várom, új zöldséggel!!! Kislánykoromban mikor pucoltuk nagymamival, nagyon szerettem eszegetni, de még most is! Alig várom!
És szúnyog nincs nálatok? Mert itt a városban van, most a könyökömet csípte meg! Berepült!

nemiswan 2010.06.13. 18:13:43

Nyami :) az a gombapöri se kutya ,és a csokikrém...:))

jenever 2010.06.14. 07:53:07

borsóleves nálunk is nagy kedvenc :)
csokikrém receptet leírod, ha szépen kérlek? :)
süti beállítások módosítása