2008.12.15. 14:37 | Szerző: -Ani-

Volt néhány megjegyzés az asszonysors című bejegyzésemre sajnálom, hogy a blogomon ezek nem láthatók, mert személyes vita alakult ki belőle.
Nem a férfiakat akartam bántani, de még férfiak is igazat adtak nekem.
Foglalkoztam már épp eleget a nők hibáival, miért éppen a pasikat hagyjam ki!
A napokban Szombathelyen az MMIK vendége volt Csernus Imre pszichiáter sajnos, személyesen nem vehettem részt az előadáson.
Nagy igazságokat mondott a párkapcsolatokról ez az általam is elismert ember.

Idézek Nagy Ildikó Vas Népében megjelent cikkéből:
" Végy öt kiló citromot, vágd fel karikákra, áztasd be két liter ecetbe, és az így nyert levet folyamatosan kortyolgasd el. Csernus Imre pszichiáter szerint ez a nagy magyar valóság receptje, hiszen ha körülnézünk az utcán, csupa-csupa "ecetes-citromos" tekintetű embert látunk. A nők negyven felett már beletörődnek, hogy a Peti helyett csak egy Józsit találnának, ráadásul a Józsiról is hamar kiderülne, hogy nem különb a Petinél. Úgyhogy tulajdonképpen nincs is baj a Petivel. "Hiszen olyan jó ember." "olyan sokat tesz a családjáért."
Nos, kedves uraim, nem árt, ha tudják, hogy ez a két dícséretnek tűnő mondat annyit jelent: feleségük már nem tud férfiként tekinteni önökre....
Na de mi a helyzet a nőkkel?
Egészen konkrétan a kályhatípusú nőkkel.
Tudják: a meleget áreasztó, biztonságot nyújtó, Csernus szerint anyapótlékként funkcionáló asszonyokkal.
Nos, a doki úgy véli nem sok férfi van, aki ha kinyitja a meleg kályha ajtaját, beletenné a micsodáját.......
A hiteles párkapcsolat Csernus Imre szerint szerint két, önmaga szemében is hiteles ember viszonya. A hitelesség pedig szerinte ott kezdődik, ha valaki felnőttként cselekszik, és úgy is érez. A racionális és emocionális intelligencia egyensúlya segíti a jó döntések meghozatalát, vagyis: ha hideg fej és forró szív ugyanazt súgja, nyert ügyünk van. Feltéve ha van bátorságunk "lépni". Ha nem pánikolunk be, ha le tudjuk győzni félelmeinket, és ha nem ijedünk meg attól, hogy némi energiát is bele kell feccelni a dologba. A szerelem pedig ugyebár elmúlik. Miért is? Mert - akárcsak egy virágnál- mindegyikünk azt hiszi, hogy majd a másik öntözi..... És ha már elmúlt, ha oda a bizalom, akkor Csernus szerint kár erölködni, a bizalmat nem lehet újrateremteni."

Csak idéztem egy hosszú, és nagyon jó cikkből, és azt hiszem sokunk hasznára válna egy ilyen előadást meghallgatni.
Egyszóval a mondás szerint: Kettőn áll a vásár..... ( jó lenne ha ez tényleg így is lenne..)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr6824229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

androméda 2009.06.10. 20:44:18

Szerintem a bizalmat újjá lehet teremteni, igaz, két ember kell hozzá.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.10.10. 19:56:56

Most olvasom a Férfi c könyvét. Ezek a gondolatok a könyvben is benne vannak. Érdekes, az biztos.
süti beállítások módosítása