2015.04.23. 07:00 | Szerző: -Ani-

Om Mani Padme Hum..... Régóta kíváncsi vagyok mit jelent....
"A tibeti buddhisták szerint ha a mantrát hangosan vagy magukban ismétlik, azzal felhívják magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenrézi hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapják áldását. Ha elolvassuk a mantrát, a hatás megegyezik az előzőekkel. A mantra írott formájának az imamalmokon való forgatása is ugyanazt az eredményt hozza.

Őszentsége, a Dalai Láma szerint: Nagyon jó, ha gyakran ismételjük az Om Mani Padme Hum mantrát, de miközben ezt tesszük, figyelnünk kell a jelentésére is. Arra a hat szótagra, amely nagyszerű és egyben hatalmas is. Az első az Om szótag, amely az imádkozó tisztátalan testét, beszédét és gondolkodását szimbolizálja, de egyben Buddha tiszta testét, beszédét és gondolkodását is. Az igaz utat a következő négy szótag mutatja meg. A Mani ékszert jelent és a módszert szimbolizálja: a megvilágosodás, a könyörület és a szeretet ősi szándékát. A Padme jelentése lótusz, és a bölcsességet szimbolizálja. Az egyszerűséget a rendszeresség és a bölcsesség osztatlan egységével lehet elérni. Az osztatlanságot az utolsó, Hum szótag szimbolizálja. Tehát az Om Mani Padme Hum hat szótagja azt jelenti, hogy az osztatlan rendszeresség és bölcsesség útjának gyakorlásával saját tisztátalan testünket, beszédünket és gondolkodásunkat Buddha tiszta testévé, beszédévé és gondolkodásává változtathatjuk át.
A hat szótag segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
- Az Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja.
- A Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakorlásának megvalósítását segíti elő.
- A Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakorlását mozdítja elő.
- A Pad a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni.
- A Me a koncentrálásban segít.
- Az utolsó hatodik szótag, a Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.
Az Om szótag a teremtés jelképe. A szó maga szanszkrit eredetű és Aumnak írták. Az első betű jelenti Brahmat, a teremtőt, a második Vishnut, a fenntartót, a harmadik Shivát, a pusztítót. Titkos jelentése azonban más.
Az A betű jelenti az isteni ént, a halhatatlan lelket; az U jelenti az emberi ént, a mulandó testet; az M jelenti a két én kapcsolatát, ezt az életet. Az A az örök világ, az U ez a Föld, az M az idő, ami a kettőt összeköti. A szent szótag egy lehelettel kimondja a lét legnagyobb misztériumát: "itt élek a Földön, sorshoz és időhöz kötve, de igazi lényem az örök halhatatlan lélek".
Az OM színe ragyogó fehér.
A MA színe zöld.
A NI színe sárga.
A PAD színe égszínkék.
A ME színe piros.
A HUM színe fekete vagy sötétkék."
/Karma Guru - Tibetshop/

Szeretem hallgatni, olyan titokzatos, misztikus, hallgatása mégis hihetetlen nyugalommal tölt el...

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr857385010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megvalósító Macska · http://megvalositas.blog.hu/ 2015.04.23. 13:54:45

Én is szeretem... <3 Még évekkel ezelőtt linkelte Barátnőm, amikor elkeseredett voltam... tényleg hatásos! :)
süti beállítások módosítása