2012.10.22. 19:44 | Szerző: -Ani-

Hetente, kéthetente kinek-kinek, ahogy a bőre azt megkívánja, nem árt arcbőrünket, sőt egész testünket radírozni (peeling), érzed mikor van igazán szükség rá, amikor vastagabb és szinte „hámlik”  a bőröd. Peeling után gyönyörű, bársonyos, fellélegzik a bőr tele van élettel, hisz eltüntettük az elhalt hámsejteket, amitől szürke, fáradt volt az arcunk. Én hetente szoktam, de nem vagyok híve a kozmetikusnál történő savas hámlasztásnak, azt még egyszer sem engedtem meg. Sokszor mondják, hogy nagyon szép a bőröm, ez félig genetika, félig pedig az, hogy amióta „benőtt a fejem lágya”, kozmetikus csak szemöldökszedésnél, néha masszírozásnál jöhet szóba……egyelőre. Ezeregy recept van a házi peeling készítéséhez, én mondjuk lusta vagyok és gyümölcsös, mandulás, mézest készen veszek. De például 40 év felett létezik egy varázsszer: Nyomkodjunk össze néhány szem áfonyát azt kenjük az arcunkra (ez gyümi savas). Vagy egy kanál jojoba olajat keverjünk össze fél kanál mézzel, egy kanál kókuszreszelékkel majd dörzsöljük át vele a nedves bőrünket. Kicsit rajta is hagyhatjuk pakolásnak, igazán jót tesz. Vigyázat, mert együtt jön a fűtésszezonnal a bőrünk elszarusodása is, amit a túlzott száraz levegő okoz. Növeljük a levegő páratartalmát a hálószobában, ha nincs párologtató, megteszi egy jól átnedvesített frottírtörölköző a radiátorra terítve. A frottírtörölközőről jut eszembe még egy nagyszerű trükk: Nem mindenki szereti az arcgőzölést, ezt roppant egyszerűen meg lehet oldani másképpen, jó meleg, majdnem forró kamillateába beáztatjuk a törölközőt, majd azt helyezzük fel az arcra, akár többször ismételve, mindig megvárni míg kihűl. A kezelést hűvös borogatással fejezzük be. Ez is megakadályozza a felhám túlzott elszarusodását. Végül de nem utolsó sorban, ne sajnáljuk bőrünktől a minőségi kozmetikumokat! 
kencék.jpg
Én ezeket használom nap mint nap... Önbarnítós testápolót is hetente legalább kétszer, mert utálok fehér lenni! Viszont előnyben részesítem az "alverde" készítményeket, mert ezek nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket, illatanyagokat, színezékeket, főként növényi alapanyagokból állnak. A héten bővült a palettám egy Ilcsi néni kozmetikummal, ő a Rozi, ez liposzómás gél, amely az érzékeny, rosaceára hajlamos bőr ápolószere. Egyelőre jó! :) Nos mi a rosacea? Kérem szépen nem mindig a borvirágot jelenti, és nem mindig a rettentő csúnya vörös arcbőrt!  Nekem picit hajszáleres az arcom, gyerekkorom óta, és ezzel a krémmel erősítem az érfalakat. :)
ILCSI.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr184863055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.10.22. 20:24:41

a krémekben meg egyéb kenceficékben az idegesít a legjobban, hogy sokszor olyan jó illatuk van, hogy majd megenném őket Egyiket másikat kóstoltam is de csapnivaló az ízük :D

-Ani- 2012.10.22. 20:36:07

@agyragobogar: :DD Ott a képen az a kecsketejes pont ilyen! Karamell illatú csoda, mindig édességre éhezem az illatától. :D
süti beállítások módosítása