2012.06.29. 00:10 | Szerző: -Ani-

Télen-nyáron mindig készítek friss csalamádét, ami aztán a frigóban két-három hétig eláll. Isteni finom, van amikor néhány karika répával, vagy kaliforniai paprikával színesítem, nyáron kerül bele egy pici hajszálvékonyra szeletelt zöld paradicsom. Bármit tehetsz bele, ízlés szerint, mindenhogy finom és pofon egyszerű elkészíteni. Szerencsére nekem évek óta van v gyalum, gyerekjáték vele a szeletelés. Már az új káposzta is alkalmas a szeletelésre, elég kemény, egy közepes fejet használtam fel. Két fehér, egy piros és egy sárga kaliforniai paprikát, egy kígyóuborkát és két közepes fej hagymát, szeleteltem hajszál vékonyra, majd besóztam és hagytam egy órácskát pihenni.

csalamádé.jpg
Ezután készítettem normál salátalevet (víz, ecet, cukor) ilyenkor a sót kihagyom, elég sót magába szív a zöldség így is. Kicsavarom jól a sólét belőle, és beleteszem a salátalébe. Jó bársonyos levet kell készíteni, nem egy gyenge ecetes, cukros löttyöt, tehát nem sajnálni a belevalót! Hagyom a lében egy nagy tálban, had érjen össze egy kicsit, ezután üvegbe teszem, jól belenyomkodom, ráöntöm a levet, és mehet a hűtőbe. Bármit készítek, mindig van friss savanyúság mellé.

csalamádé üvegben.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr934618368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suzildi (törölt) 2012.06.29. 09:07:41

Ó, de imádom a csalamádét!!! Azon gondolkodtam már, hogy muszáj nekem, saját magam csinálni, nem sajnálni rá az időt és a nyersanyagot.
És tényleg egyszerű! Szeretjük a csalit... :):)

egybaranyai 2012.06.30. 15:18:28

Imádom! Én is így készítem :) Hagyma megbolondítja,annyira jó ízt ad neki :)
süti beállítások módosítása